D’Andrea vezérelhető kiesztergáló fej a Mach-Tech kiállításon

A HÓD Industrial Solutions Kft. nehéz feladat előtt állt a Mach-Tech kiállításon, hiszen az általuk képviselt gyártók rengeteg új, kimagasló teljesítményt nyújtó termékkel léptek piacra az utóbbi időben. Az új fejlesztések közül Hodász Gábor, a cég ügyvezetője a D’Andrea vezérelhető kiesztergálófejét mutatta be kameránk előtt.

D'Andrea TA-CENTER 100

D’Andrea TA-CENTER 100

Az olasz D’Andrea a monoblokk és moduláris szerszámbefogó rendszerek kiemelkedő gyártója. Elsősorban nagysebességű forgácsolási feladatokhoz fejlesztik kiegyensúlyozott szerszámtartóikat. A Mach-Tech kiállításon bemutatott kiesztergálófej azonban jelentősen többet nyújt a hagyományos fejekhez képest, mivel összetett alakesztergálási feladatok végezhetők vele, akár hagyományos marógépeken is. Mindez a beépített szervomotornak köszönhető, melyet vagy a szerszámgép saját vagy különálló CNC-vel lehet vezérelni. A fej automatikus szerszámcserélővel rendelkező gépeken is használható, ugyanis vezérlése rádiófrekvenciás átvitellel történik. Nagyon bonyolult esztergálási feladat vagy művelet összevonási igény esetén számottevő idő- és költség takarítható meg használatával.

A kiállított TA-CENTER 100 típusú kiesztergálófej a sorozat legkisebb tagja, ∅200 mm-es legnagyobb megmunkálási mérettel. A kiesztergálófejjel külső és belső esztergálás, beszúrás, kúpos illetve egyenes falú palástkialakítás, konkáv és komplex alakos esztergálás végezhető.

További információ:

A HÓD Industrial Solutions hivatalos oldalán.

 

Megosztás
[
    ]