CAD-CAM felhozatal a Mach-Tech 2013-on

Az idei, 11. Mach-Tech kiállításon interjút készítettünk a hazánkban jelen levő és a legismertebb CAD/CAM szoftvereket forgalmazó cégek képviselőivel. Hat vállalat szakembereit kérdeztük vállalati profiljukról, a rendezvényről valamint 2014-es terveikről.

[youtube]X_SivgzNLX4[/youtube]

Cad-Terv Mérnöki Kft. értékesítési vezetője, Sinkó András elmondta, hogy az általuk forgalmazott Catia és Abaqus programokkal elsősorban a hazai kis- és középvállalkozásokra koncentrálnak. Főleg ipari- és mezőgazdasági gépgyártás terén működő cégeknek szolgálnak CAD megoldásokkal, de az autóipartól az orvosi műszerek gyártásáig széles skálán vannak vásárlóik. A termékfejlesztést, a gyártás és az értékesítést követő termékkövetést segítő szolgáltatáscsomagot tudnak nyújtani.

Cad-Art Kft.-t ügyvezetője, Füzi Csaba elmondta, hogy az idei kiállításon az új AutoCAD, új Inventor és Vault szoftverekkel jelentek meg. A kiállításon többek között bemutatták a legfrissebb Inventor új funkcióit, valamint a komoly teljesítménynövekedést is.

Az idén első Mach-Techjén részt vevő Enterprise Group PLM üzletágának vezetője, Gyönyörű Attila állt kameránk elé. Elmondta, hogy az általuk forgalmazott szoftverek közül az új Edgecam 2013 R2 és a SolidEdge ST6 megjelenése jelenti majd a legnagyobb újdonságot. Az EPLM Group ezeken felül még Radan, Alphacam, Teamcenter és Femap programok magyarországi forgalmazásával is foglalkozik.

Az Eurosolid Kft.-től Wiesler Zoltán értékesítési vezetőt kerestük meg, aki a Solid Works képességeit méltatta, mivel már nem csak gépészeti, hanem villamosmérnöki feladatok megoldására is képes, valamint mechanikai, hőtani és áramlástani szimulációkat is létre tud hozni, ezzel komplexebb mérnöki tervezést téve lehetővé. A SolidCAM és HSMWorks programokat is náluk érdemes keresni.

A graphIT Kft. ügyvezető igazgatója, Sallay Péter kiemelte, hogy cégük teljes PLM portfóliót kínál, ami magába foglalja az NX, SolidEdge, Technomatix és Teamcenter szoftvereket. Ingyenesen letölthető termékeikért a kiállításon lehetett regisztrálni. Kérdésünkre Sallay úr elmesélte, hogy idén költözött cégük új irodaházba, egy teljesen új építésű, saját tulajdonú modern otthont kapott a vállalat. Az idei kiállításon a LEGO figuráival építették az arculatukat, a népszerű játékdarabokat ugyanis az általuk is forgalmazott Siemens programokkal tervezik.

A Cad-Cam Solutions Kft. standján Takács Imre ügyvezető igazgatóval  beszélgettünk, aki elmondta, hogy az idei kiállításra a világ jelenlegi egyik legerősebb szimultán 5-tengelyes CAM szoftverével, a WorkNC-vel és a TopSolid-dal érkeztek, mellyel kapcsolatban kiemelte a fröccsszerszám, elektróda és présszerszám gyártás megkönnyítésére és felgyorsítására beépített modulokat.

Megosztás
[
    ]