Az Eplan a Siemens PLM megoldások partnere: interfész az Eplan és a Teamcenter között

Április közepe óta az Eplan hivatalosan is a Siemens PLM megoldásainak partnere. Az együttműködés célja a két piacvezető rendszer – az Eplan és a Teamcenter – közötti interfész megteremtése volt. Az integráció betölti a PLM folyamatban eddig meglévő rést: az EPLAN platform konfigurációs adatai már a Teamcenterben is feldolgozhatóak. Számos iparág profitálhat ebből az integrációból, mely egy következetes termék előállítási folyamat részét képezi.

Maximilian Brandl

Maximilian Brandl

Maximilian Brandl: “Az új Teamcenter integráció számos lehetőséget nyújt számunkra a PLM megoldások növekvő piacán” – jelentette ki Maximilian Brandl, az Eplan igazgatótanácsának elnöke.

Az április közepe óta tartó együttműködés során közösen fejlesztették ki az Eplan platform Teamcenter környezetbe történő megbízható, jövőbe mutató integrációját. Maximilian Brandl, az Eplan igazgatótanácsának elnöke elégedett a fejlesztéssel: “A partner programmal összhangban az Eplan és a Siemens Industry szoftver együtt adtak bizonyosságot erősségeikről. Az EPLAN platform Teamcenterbe történő integrációja számos lehetőséget nyújt számunkra a PLM megoldások növekvő piacán. Közös ügyfeleink is rendkívül sokat profitálhatnak a megnövekedett lehetőségekből.” Urban August, a Siemens Industry Software  GmbH & Co. KG alelnöke és ügyvezető igazgatója szintén számos előnyt lát ügyfelei számára: “Az Eplan és a Teamcenter integrációja lehetővé teszi ügyfeleinknek az optimális együttműködést többféle iparágban, és a Teamcenter, mint egységes platform használatát a termék előállítási folyamat valamennyi résztvevője számára.”

Különböző rendszerek kombinációja

Az elektromos tervezés a termék előállítási folyamat fontos része. Az Eplan kifejlesztett egy univerzális modult az EPLAN platform PLM rendszerekbe történő integrálására.
A Teamcenter integrációs egységet ehhez a modulhoz kapcsolva az Eplan platform zökkenőmentesen illeszthető a PLM környezetbe.
A modulhoz kapcsolódó Teamcenter integrációs egység zökkenőmentesen illeszti be az EPLAN platform megoldásokat a PLM környezetbe, így válik az elektromos tervezés a digitális termékmodell részévé, lehetővé téve a vállalatoknak az iparágakat lefedő, széleskörű termék-életciklus kezelést.

Fokozott megbízhatóság a munkafolyamatokban

Urban August

Urban August

Az egységes munkamódszer jó minőségű, karbantartott termékadatokat eredményez nemcsak a fejlesztési folyamat során, hanem a termék teljes életciklusa alatt is. A széles körű, kontrollált termékadatbázis optimális támogatást nyújt a karbantartás és javítás területén, amely közvetlen idő- és költségmegtakarítást eredményez. Egy másik tényező az áttekinthetőség. A teljes digitális termékmodell közvetlenül hozzáférhető még akkor is, ha a termékfejlesztési folyamat különböző országokban zajlik. Állandó adatcsere, valamint megbízhatóság és garantált minőség jön létre a teljes termék előállítási folyamat során.

Urban August: “Az Eplan és a Teamcenter integrációja lehetővé teszi ügyfeleink számára az optimális együttműködést többféle iparágban, és a Teamcenter, mint egységes platform használatát a termék-életciklus valamennyi résztvevője számára.” nyilatkozta Urban August, a Siemens Industry Software GmbH & Co. KG alelnöke és ügyvezető igazgatója.

 

 

Megosztás
[
    ]