A SolidCAM új szintre lép az EMO 2013 kiállításon

Mint mindig, idén is kitűnő lehetőséget nyújt a hannoveri EMO a SolidCAM legújabb és legjobb fejlesztéseinek bemutatására. Az EMO 2013-on a SolidCAM 2013 SP2 verziójának eddigi legjobb tulajdonságait és újításait ismerhetik meg a kilátogatók.

SolidCAM 2013 HSM

A SolidCAM 2013-as verziója összesen több mint 100 újdonságot tartogat: iMachining 2D & 3D, 2.5D marás, HSS, HSR/HSM, szimultán 5-tengelyes megmunkálás, esztergálás, fejlett maró-eszterga és több orsós – több revolverfejes programozás, valamint egy új modul is bemutatkozik, a Solid Probe. A felületgenerálás javításával a nagy modellek kezelésében jelentősen gyorsabbá vált, így csökkenhet a CAM programozásra fordított idő.

A SolidCAM 2.5D-s maró modulja új Toolbox műveleteket tartalmaz, egyúttal bővült a menet és a gravírozó funkció is. A felület megmunkálás HSS kiegészítő modulja már automatikus radiális és spirális technológia felismeréssel, valamint lejtős fogásvételi opciókkal rendelkezik.

SolidCAM 2013 Sim 5x

A SolidCAM 2013 HSR (nagy sebességű nagyolás) és HSM (nagy sebességű megmunkálás) modulból álló, hatékony 3D maró megoldása még több új stratégiát és hasznos funkciót tartogat, mint a Hybrid Machining vagy a gyorsabb több-magos számítás, mellyel jobban kihasználhatók a számítógép processzorának képességei, egyúttal egyenletesebb simító pályák készíthetők.

A legújabb verzióban jelentős fejlesztések kerültek a szimultán 5-tengelyes modulba. A felhasználók új billenő opciókkal, valamint javított SWARF, 5-tengelyes fúrás és HSM pályákat szimultán 5-tengelybe konvertáló funkciókkal találkozhatnak.

A szimultán 5-tengelyes modulban további három új művelet is elérhető, ami az egyik leghatékonyabb CAM programmá teszi a SolidCAM 2013-t. Az új Multi-blade megmunkáló művelettel turbinalapátok és járókerekek megmunkáló programjai a hatékony nagyolástól a készre munkálásig könnyedén elkészíthetők. A Port megmunkáló funkcióval könnyen és egyszerűen lehet beszívó csonkok nyakas gömbvégű marókhoz alkalmas szerszámpályáit generálni, melyhez négy stratégia áll rendelkezésre: nagyolás, maradéknagyolás, spirális és beszúrómarás simítás. Az új 5-tengelyes kontúr megmunkáló stratégiával egy 3D pálya mentén, előre meghatározott egyeneseknek megfelelően megdönthető a szerszám, így ideális sorjázási és letörési műveletekhez.

SolidCAM 2013 Mill-Turn

A SolidCAM 2013 fejlett maró-eszterga moduljával leegyszerűsödik bármilyen több orsós, több revolverfejes szerszámgép programozása. Az MCO (szerszámgép vezérlő művelet), a kiegyenlített nagyolás, a revolverfej szinkronizálás és a teljes gép szimuláció is nagymértékben javultak.

A SolidCAM szabadalmaztatott iMachining 2D modulja a Technológiai Varázslójával a programozók a lehető leggyorsabb ciklusidőket érhetik el, akár a megmunkálási idő 70%-t is megtakarítva. Egyedülálló kemény megmunkálást, jelentősen hosszabb szerszámélettartamot biztosít, valamint kimagasló teljesítményre képes kisméretű szerszámokkal. Az iMachining 3D modullal már akár azonnal futtatható, optimális forgácsolási paraméterű CNC programok generálhatók 3D munkadarabokhoz is. Ez a program fejlett tudásbázis alapú Technológiai Varázslójának köszönhető, mellyel egy műveleten belül bonyolult 3D munkadarabokhoz is állandó barázdamagasságú nagyolási és maradéknagyolási szerszámpályák generálhatók. Az iMachining 3D az intelligens kiemeléssel, lokalizált megmunkálással és pozicionálással a legrövidebb optimális ciklusidőt biztosítja, mellyel szerszámok és bonyolult 3D alkatrészek nagyolása és elősimítása esetén akár 90%-kal rövidebb program készíthető a többi rendszerhez viszonyítva.

SolidCAM 2013 iMachining 3D

Az iMachining 3D-vel prizmatikus, több száz zsebet és szigetet tartalmazó alkatrészek is megmunkálhatók, egyetlen műveletben, geometriai láncok definiálása nélkül, mindössze az előgyártmány és a kész alkatrész modelljének megadásával. Minden más feladatot automatikusan és optimális elvégez az iMachining 3D.

A SolidCAM 2013-ban az iMaching 3D modul folyamatosan hozzáigazítja a szerszámpályát az éppen aktuális munkadarab állapothoz, így elkerülhető a szerszám, a munkadarab és a befogók ütközése. A szerszámbefogó figyelembe vétele nélkül hosszú kinyúlású szerszámra lenne szükség. A szerszámtartót figyelembe véve viszont már rövidebb és merevebb szerszámozási rendszer alakítható ki, mellyel gyorsabbá válik a megmunkálás. Új funkció a SolidCAM 2013-ban, hogy a nagyolási mélységi lépések között elvégezhető a maradéknagyolás, így több hely marad a következő lépésben a szerszámnak.

SolidCAM 2013 Solid Probe

Kitolódik a CAM programok határa a SolidCAM új, Solid Probe moduljával. Az új, teljesen integrált Solid Probe modullal megmunkálás közbeni, a szerszámgépen végzett mérési ciklusok hozhatók létre. Emellett támogatja a külső szerszámbemérőket és a szerszámtörés felismerést. A megmunkálási műveletek és mérési ciklusok programozása a CAM menedzserben együtt található, ugyanazt a geometriát használják. Amennyiben módosul a modell, mind a megmunkálási műveletek, mind a mérési műveletek együtt változnak, a módosításoknak megfelelően.

A SolidCAM a SolidWorks vezető integrált CAM megoldása. A SolidCAM 2013-as verziójában már a SolidWorks SLDPRT/SLDASM alkatrészfájljaiba menthetők a CAM adatok, valamint a CAM modul megnyitható SolidWorks-ben is. Mivel SolidWorks-ben már a 3D szerszámmal együtt megjeleníthető a többmagos számításnak köszönhetően felgyorsult Solid Verification, így a SolidWorks felhasználói még inkább élvezhetik az integráltság előnyeit.

További információ

Az EuroSolid Kft. honlapján.

Megosztás
[
    ]