Tiszta levegő az iparban

Fuchs KFS ipari légtechnikai elszívó

Fuchs KFS ipari légtechnikai elszívó

Ezen mottóból kiindulva az alapötletet követően, sorozatos fejlesztéseken keresztül az iparban előforduló megmunkálási folyamatok által szennyezett levegő teljes megtisztítása lett a cél. A munkahelyeken a tiszta levegő egészségvédelmi és biztonsági szempontból elengedhetetlen, továbbá az egészséges munkakörnyezet magabiztos, motivált munkatársakat eredményez.

A német Fuchs Umwelttechnik cég elszívó- és szűrőberendezések gyártása terén mára ikonná vált, kiforrott megoldásokat nyújtva a legkülönbözőbb problémás légszennyező, káros anyag kiszűrésére. Ez a minőség már az alapanyagok megválasztásán át a teljes gyártáson és szervizen, valamint jól átgondolt tartozékokon keresztül szavatolt. A gyártó mindemellett fontosnak tartja a természetes alapanyagok felhasználását termékeiben, így az elhasználódott szűrőbetétek megsemmisítése környezetbarátabb. A gyár építése során természetes anyagok – például fagerenda – került felhasználásra, illetve a cég napelemek alkalmazásával tette környezetbarátabbá a termelést.

A Fuchs Umwelttechnik alapfilozófiája a kisebb méretű, gazdaságosan üzemeltethető megfelelő kapacitású mobil elszívóberendezések tervezése, aminek következtében közvetlenül a keletkezési ponton szívják el a szennyeződést, ahol csak lehet, nagy áramlási sebességgel, és a munkakörnyezetbe már 99,6% tisztaságú levegőt juttatva vissza.

A termékek nehezen sorolhatóak kategóriába, mert a megmunkálási technológia, műhelykörülmények mind erősen befolyásolják a javasolt szűrési, közömbösítési technológiát, ajánlott eszköz teljesítményét.

Fuchs MKF ipari légtechnikai elszívó

Fuchs MKF ipari légtechnikai elszívó

A Fuchs Umwelttechnik az alábbi területen nagyon tapasztalattal ls kiforrott megoldásokkal rendelkezik: hagyományos, és védőgázas hegesztés, lézerhegesztés, szikraforgácsolás, forrasztás, porelszívás, továbbá minden olyan helyen, ahol a gázok abszorbeálása, szagok semlegesítése, füstszennyezés, emulzió-ködelszívás szükséges. A gyógyászati és élelmiszeriparra rozsdamentes, fokozott tisztasági követelményeknek megfelelő berendezéseket is kínál, mindemellett exkluzív megjelenésű modellek is kaphatók.

Fontos hangsúlyozni, hogy egy a munkakörnyezet folyamatos tisztán tartását megcélzó beruházásnál nem az eszköz megvásárlása a befektetés, hanem annak folyamatos üzemeltetése. mindemellett a gyártó úgy tervezte a berendezéseit, hogy a lehető legkevesebb karbantartást igényeljék.

A nagy tapasztalat, és a számos felhasználási területen elvégzett kutatás alkalmassá tette a vállalkozást arra, hogy minden korábban nem megoldott feladatot kihívásként éljen meg.

forrás: Műszaki Magazin

 

További információ

A Fuchs magyarországi képviselete a GesKor Kft.

Megosztás
[
    ]