Teljeskörű PLM megoldás a graphIT-tól

„Teljesen nyilvánvaló számomra, hogy a graphIT nagyon jól támogatja a Solid Edge felhasználóit, nem csupán a szoftverek használatában, hanem a Siemens megoldásait jól kiegészítő, a felhasználó számára értékes applikációk és funkciók fejlesztésével is.”

A fenti idézet a Siemens-es Russel Brooktól, a Solid Edge (Velocity termékcsalád) európai marketing igazgatójától származik, aki a graphIT Kft. PLM Felhasználói Konferenciáján mondott véleményt a graphIT terméktámogató csapatáról. Többek között erről is hallhattunk a Siemens PLM teljes termékportfólióját Magyarországon egyedül képviselő graphIT Kft. júniusi sajtótájékoztatóján.

2013-ban új irodaházba költözött a graphIT Kft., így ez alkalomból a modern, innovatív építészeti megoldásokat felvonultató épület szolgált a sajtótájékoztató helyszínéül.

A legek éve

A 2012-es év mondhatni, a legek éve volt a graphIT számára, hiszen a legnagyobb piaci és szervezeti változások mellett sikerült elérni a cég fennállása óta a legnagyobb árbevételt. A Solid Edge szoftver esetében piaci versenyhelyzet alakult ki, mivel tavaly még egy viszonteladó lépett piacra. A változások ellenére 2012-ben sikeres pénzügyi évet zárt 850 M Ft nettó árbevétellel, ezzel megtartva piaci pozícióját.

A hazai viszonylatban kiemelkedő eredmény köszönhető többek között annak, hogy a teljes Siemens PLM portfoliót képviselve ügyfélközpontú-szolgáltatásaival, akkreditált képzéseivel és biztos szakmai jelenlétével támogatja ügyfeleit.

A 2013-as év sem marad el az előzőtől, első hónapjainak üzleti eredményeit tekintve a cég terv felett teljesített, további fejlesztések várhatók a termékek, szolgáltatások, infrastruktúra és erőforrások terén.

A graphIT Kft. új irodaépületbe költözött

A graphIT Kft. új irodaépületbe költözött

graphIT a PLM kulcsa

A több mint 15 éves szakmai múlttal rendelkező cég legfőbb küldetésének tekinti, hogy teljes körű PLM megoldásaival hozzájáruljon ügyfelei sikeres működéshez – jelentette ki üzleti összefoglalójában Sallay Péter ügyvezető igazgató.

A graphIT Kft. kiemelkedő teljesítményének köszönhetően évek óta a Siemens Gold Partnere.

A teljes PLM portfólió közül az ügyfél igényeinek megfelelően választhat megoldást, az autóipari cégek által preferált NX integrált CAD/CAM/CAE tervező rendszert, a logisztikai és gyártási folyamatok tervezésére szolgáló Tecnomatix szoftvercsaládot, továbbá a Teamcenter-t, amely a termékkel összefüggő adat és képi információk gyors, rendszerezett kezelését teszi lehetővé. A kis- és középvállalatok számára nyújtanak átfogó, moduláris megoldást a Velocity Series család termékei, úgymint a Solid Edge, a Femap, a CAM Express, és a Teamcenter Express. A Siemens termékek mellett a Vero CAM szoftverek elsődleges képviselője a graphIT Kft. – amelyek közül a legismertebbek Edgecam, Radan és Alphacam- a további magyarországi disztribútorok is cégükön keresztül látják el felhasználóikat. A graphIT palettáján szerepelnek még olyan kiegészítő megoldások, mint a fröccsöntés szimulációra alkalmazható Moldex3D, az integrált csőtervezéshez Smap3D, továbbá 3DConnexion és SpaceControl pozicionáló eszközök.

Fehér Tamás kereskedelmi vezető rövid történelmi áttekintést adott a Siemens PLM szoftver kialakulásának folyamatáról, ismertette hogyan épül fel az ún. PLM kör, a teljes megoldás portfólió. Az idei évben a Siemens több termékújdonsággal is jelentkezik, június végén a Solid Edge ST6, továbbá az NX 9, Temacenter 10, Tecnomatix 11 verziója is. Kiemelte, hogy Európában is az elsők között, Magyarországon pedig egyedül a graphIT Kft. két munkatársa kapta meg a Teamcenter Certified minősítést.

Az előadó az NX világhírű referenciájaként mutatta be a Curiosity Mars-járót, amelyet szintén az NX támogatásával fejlesztették. A Teamcenter-termékcsalád új változata a Teamcenter Rapid Start, amely kisebb, saját informatikai osztály nélküli cégek számára biztosítja a Teamcenter előnyeit – mindezt gyors telepítéssel, bevezetéssel és betanulással.

Változás jó irányba

Fehér Tamástól, kollégája Molnár Zsolt vette át a szót, aki az elmúlt esztendő legfontosabb minőségi változásairól beszélt. A graphIT felnőttképzési és minőségirányításért felelős vezetője a japán gondolkodásmód, a Kaizen alapelvével, – mely szerint „minden probléma egyben lehetőség is a fejlődésre, fejlesztésre”- nyitotta beszámolóját. A graphIT Kft. ennek szellemében fontosnak tartja az elkövetkezőkben a felnőttképzés felülvizsgálását, az oktatási anyagok átdolgozását és a hatékonyabb ügyfélinformálást a közösségi csatornákon keresztül. A graphIT Kft., mint akkreditált felnőttképzési intézmény 5 programmal, ezen belül 20 modullal, a Siemens minden PLM termékéhez kínál alap és haladó szintű tanfolyamokat. Az ügyfelek egyedülálló szakmai támogatásához nagymértékben hozzájárul, hogy a cég munkatársai részt vettek az összes Siemens partnerképzésben. Az évente közel 1000 támogatási esetet a cég terméktámogatási munkatársai 100%-ban sikeresen megoldották.

Kapcsolat a felhasználókkal

A graphIT Kft. célja a szakmai kapcsolat erősítése több csatornán, a szaksajtón, szakmai programokon és közösségi médián keresztül egyaránt. A jövőben az ügyfelek az eddiginél is több, friss információt, a gyakorlatban jól használható tippet, trükköt találhatnak a graphIT Facebook és Youtube oldalán. A graphIT Kft. továbbiakban is nagy szerepet szán az éves szakmai programoknak.

Focus ST6

A tavasz, különösen a májusi hónap mozgalmasnak ígérkezett szakmai programok tekintetében. Az egyik fő rendezvény a május 9-10-én Visegrádon a felhasználók számára megrendezett PLM Felhasználói Konferencia volt, amelyen a tavalyihoz képest közel 10% többen vettek részt idén. A plenáris program keretében a jelenlévők átfogó képet kaphattak a Siemens PLM portfólióról, a szekciós programokon a termékújdonságokkal ismerkedhettek, felhasználói esettanulmányokon keresztül tapasztalhatták meg, hogyan használhatók a szoftverek sikeresen. A rendezvény lehetőséget adott a szakma képviselőinek az egymás közötti tapasztalatok megosztására és kapcsolatépítésre is. A másik sikeres esemény a május 28-31. között megrendezett Mach-Tech Kiállítás volt, amely az előző évekhez képest jóval több regisztrált érdeklődőt hozott. A graphIT Kft.-t a teljes PLM portfóliót egyedül képviselő disztribútorként a Siemens standja mellett találhatták a látogatók.

A nyár is tartogat hasznos programot a szoftvert használó vagy azt megismerni vágyó ipari és oktatási szakemberek, diákok számára. A Solid Edge ST6 University Roadshow keretében június 25-27. között Budapesten kívül 5 megyeszékhely (Kecskemét, Miskolc, Győr, Pécs, Zalaegerszeg) egyetemén, az új szoftververzió amerikai debütálásával egy időben ismerhették meg a Solid Edge legújabb verzióját, az ST6-ot.

További információ:

graphIT Kft. honlapja