Szerszámok kezelése MATRIX-ban

Matrix szerszámA forgácsoló megmunkáló cégek esetén a szerszámok, lapkák kezelése nagy problémát jelenthet, általában egy, esetleg két felelős személy kezeli az összes szerszámkiadást, raktározást, logisztikát. Minél több szerszámgéppel és alkalmazottal rendelkezik egy vállalat, a szerszámok cégen belüli életútjának nyomon követése, átláthatóvá tétele egyre fontosabbá válik, az adatbázis naprakészen tartása egyre nagyobb problémát jelent. A feladat megkönnyítésére fejlesztette ki a CTMS cég a MATRIX automata szerszámtároló- és adagoló szekrényt.

Két típusban gyártják, a nagyobb kapacitású MAXI, a kisebb MINI, mindkét verzió TOUCH és POD kiszerelésben kapható. A MAXI akár 12 szerszámtartó fiókot is tartalmazhat, míg az akár munkaasztalra, kiskocsira telepíthető MINI 5-t (fiókmagasságtól és Auto-Lock használattól függően ez kevesebb lehet). A TOUCH saját 15”, öteres érintőképernyős monitorral, szünetmentes táppal, vonalkód leolvasóval, valamint network és nyomtató csatlakozóval rendelkezik, míg a POD network csatlakozóval. A TOUCH verzióhoz RFID, ujjlenyomat vagy mágneskártya azonosító rendelhető, annak biztosításához, hogy csak a megfelelő szakemberek férjenek hozzá a rajta levő adatokhoz, eszközökhöz. Minden modell saját PC-vel rendelkezik és több MATRIX tökéletesen látja egymást egy belső hálózaton, egy nagy online szerszámtároló rendszert alkotva, bármelyikről elérve a többit.

Matrix MAXI

Felhasználóbarát módon lehet eszközöket keresni, csoport, szöveg, számkód, felhasználási terület és kép alapján, valamint kedvencek funkció is alkalmazható. Egy bekövetkező üzemzavar esetén manuális használatra kapcsolhatók, így a termelés nem áll le. A nyomtatócsatlakozó lehetővé teszi, hogy címkéket és matricákat készítsenek azok felhasználási területén, így még könnyebben kezelhető lesz. A futó szoftver figyeli a szerszámkészlet változását, e-mailben figyelmeztet alacsony készletnél a hamarosan szükségessé váló új adagok rendeléséről. Statisztikán követhető a szerszámkopás és –felhasználás, a költségek könnyebb ellenőrzéséhez. Minden eszközhöz tartozik egy saját eseménynapló, ami alapján minden korábbi művelet visszakereshető.

Az illetéktelen felhasználás elkerülése érdekében a felhasználókat opcionális ujjlenyomat, RFID, vagy mágneskártyás módszerrel azonosítja a szekrény, valamint minden fiókra felszerelhető egy Auto-Lock berendezés, ami fizikailag védi az eszközöket. Az Auto-Lock rendszer alkalmazásával csökken a szekrények kapacitása, de így biztosan elérhető, hogy a megfelelő eszközt a megfelelő feladatra a megfelelő ember használja fel.

MATRIX

A fiókokba 12 doboztípus szerelhető a változatos méretű eszközök tárolásához. A MAXI fiókjai maximum 50 kg terhelésre, míg a MINI fiókjai 20 kg-ra vannak egyenként tervezve. A fiókokkal és Auto-Lock-kal felszerelt szekrények tömege 460 kg (MAXI) illetve 120 kg (MINI). Az összes szekrény hálózati áramcsatlakozással rendelkezik: 110AC +/-10% 4,6A vagy 220AC +/-10% 2,2A-ra méretezve. A szekrények váza és a fiókok csúcsminőségű ipari kivitelű cinkbevonatú acélból, míg a takaróborítás és a dobozok ABS polimerből készülnek. Minden műanyag, fém és elektromos alkatrész újrahasznosítható anyagból áll. A szekrényeket ISO 9001:2000 szabvány szerint gyártják és CE valamint UL/CA szabványoknak is megfelelnek.

Ha egy cégnek készletoptimalizálásra, áttekinthető online szerszámmenedzsmentre, a darabonkénti költségek és a szerszámélettartamok nyomon követhetőségére van szüksége, valamint bizonyosságra, hogy az eszközöket a megfelelő feladatra használja a megfelelő ember, akkor érdemes elgondolkoznia egy CTMS MATRIX beszerzésén.

További információ

Az CTMS honlapján.

Megosztás
[
    ]