Optikai Mérés Konferencia a GOM szervezésében

A németországi Braunschweig-ben kerül idén is megrendezésre a GOM Optical Measuring Techniques szervezésében az Optical Metrology 2013 optikai méréstechnikai konferencia. A beszámolókkal és kiállítással egybekötött szakmai találkozó szeptember 9-12. között kerül megrendezésre.

gom conference_1

A rendezvény különlegessége a nagyszámú vállalatot és több mint 600 szakértőt felvonultató előadás sorozat, mely során olyan nemzetközileg ismert és elismert vállalatok méréstechnikai szakértői mutatják be tapasztalataikat, mint az adidas, az Airbus, a Boeing, a Volkswagen vagy a Lamborghini.

A négy napos eseményen a GOM munkatársai bemutatják legújabb 3D optikai méréstechnikai fejlesztéseiket. Workshopokon, technológiai bemutatókon ismerhetik meg a résztvevők a konferencia két fő témájának, az anyag és komponens vizsgálat, valamint a 3D koordináta méréstechnika berendezéseit, szoftvereit.

A konferencia legfőbb vonzereje azonban egyértelműen a vállalati prezentáció sorozat lesz. Többek között az adidas előadásán bemutatják, hogyan tudták felhasználni az ARAMIS rendszert új sportcipők fejlesztése során, hogy elkerüljék a bőr becsípődését és kidörzsölődését. A 3D mérőrendszerrel felderíthetők voltak, hol és hogyan húzódik vagy feszül a bőr a lábon futás közben, így a fejlesztések alatt értékes információkat nyerhettek.

gom conference_2

Szintén ezt a rendszert alkalmazta az amerikai Stryker is ortopédiai implantátumok alapanyagának tesztelésére. Előadásukban orvosi polimer- és fémhabok mechanikai tesztelésének optikai módszereiről tudhatnak meg részleteket a kilátogatók. A Boeing bemutatóján a nagyméretű fúrókészülékek fejlesztéést elősegítő optikai mérések mikéntjét ismerhetik meg, míg a Miele szakemberei a látórendszerek elektronikai berendezések gyártási minőségbiztosításban betöltött szerepének gyakorlati oldalát ismertetik.

Ezeken a előadásokon kívül még számos érdekes témát tartalmaz a program, tehát nem csak a szűken vett szakmai látogatók érdeklődésére tarthat számot.

További információ

A GOM Optical Metrology Conference 2013 oldala.
A GOM Optical Metrology Techniques oldala.