Mazak előzetes a Mach-Tech 2013 kiállításról

Az idei Mach-Tech kiállításon is kitett magáért a Mazak, és egy nem kevesebb mint 300 m2-es standon állították ki legújabb fejlesztéseiket. A stand felhúzását már a kiállítást megelőző építési hét nulladik napján elkezdték, és átlagosan 10 fő dolgozott folyamatosan a hét során, hogy a kiállításra kerülő szerszámgépeket időben a helyükre tudják igazítani és be tudják állítani. Erre az időkeretre szükség is volt, mivel itt olyan szerszámgépekről beszélünk, amik egy kisebb lakás méretével vetekednek. A kiállított Integrex i630V megmunkáló központjuk például 41.3 m2-es alapterülettel rendelkezett, súlya pedig meghaladta a 35 tonnát, így emiatt még a pavilon padlóját is meg kellett erősíteni a lehelyezés előtt.

A rendezvény során több mint 15 Mazak alkalmazott állt a látogatók rendelkezésére, ám a nagy érdeklődés miatt néha még ez is kevésnek tűnt. Nekünk is csak többszöri próbálkozásra sikerült elkapni az illetékes kollégákat egy-egy interjú erejéig, mivel hol ők voltak foglaltak, hol pedig a szerszámgépek előtt állt hatalmas tömeg. Mindenesetre sikerrel jártunk, így a közeljövőben a standon kiállított összes szerszámgépről láthatnak majd bemutató videót.

A szerszámgépes vonalról a már említett Integrex i630V szimultán öttengelyes multifunkciós megmunkáló központot, valamint az Integrex i200st, közepes méretű eszterga központot és a Variaxis j500, ötoldali megmunkálásra kialakított megmunkáló központot Kozma István, a Mazak értékesítési munkatársa mutatta be. A Mazak Optiplex 3015 széndioxidos lézervágó rendszerének működését és előnyeit pedig Gabriele Peruzzo, a Mazak Italia Srl európai alkalmazástechnikai vezetője ismertette számunkra.

Amíg ezekkel a bemutató videókkal elkészülünk, tekintsék meg az előzetest.

További információ:

A YAMAZAKI MAZAK Magyarországi Fióktelepének honlapján.