LAGUN GMP mozgóoszlopos fúró-maró központ

Goratu Lagun GMP

Goratu Lagun GMP

A Goratu kifejlesztette a LAGUN gépek új, GMP típusú, mozgóoszlopos fúró-maró központját, hogy megoldást nyújtson nagyméretű alkatrészek különböző forgácsolási eljárásokat (marás, furatkészítés és esztergálás) igénylő, a lehető legkisebb számú konfigurációval járó megmunkálásához.

A GMP maró- és furatkészítő gépe a kiváló minőségű szerszámgépek egy új generációját jelenti, amely sokoldalú és rugalmas megmunkálási teljesítménnyel és kiváló pontossággal rendelkezik.

A Goratu összes nagy munkaterű, mozgó oszlopos fúró-marógépei, mint a GMM, GML és GMP típusok nem csak méretben, hanem forgácsolási teljesítményben is számos variációban elérhetők. Ezeket a gépeket fix asztalos, szögasztalos, forgó asztalos valamint forgó és lineáris asztalokkal gyártják. Ezek a szerszámgépek igazán nagy méretű munkadarabok megmunkálására használhatók hatékonyan, mivel több oldalú megmunkálás végezhető, nagy pontosság mellett.

A különböző főorsók cseréjének lehetősége, valamint a képesség az önálló főorsó-fej cserére teszi alkalmassá komplex megmunkálási igények és bonyolult, igényes munkadarabok forgácsolására.

A gép Heidenhain iTNC 530 vezérléssel rendelhető. Munkatere X  tengely mentén 4.000-20.000 mm (típustól függő), Y tengely mentén 1.500 mm, Z  tengely mentén 3.000 mm. A főorsó vízszintes oszlopának kinyúlási hossza 800 mm, a tengelyszár átmérője 130 mm. Horizontális, ortogonális, esztergáló és osztó tengelyes fejjel rendelkezik. A lánctáras szerszámtár szerszámtárban 60 szerszámférőhely található, de ez természetesen igény esetén tovább bővíthető. A gépkezelő fülke az orsó mellett függőlegesen mozgatható. A gép asztal mérete rendelési igény, illetve típus szerint változik.

A Goratu idén is kiállítóként fog részt venni a hannoveri EMO gépipari szakkiállításon, ahol a 13-as csarnok C14-es standján lehet majd őket megtalálni.

 Forrás: GORATU

További információ

A Goratu honlapján.