GraphIT Solid Edge ST6 University Roadshow

A graphIT Kft., mint a Siemens PLM termékek hazai viszonteladója, 1996 óta a Solid Edge rendszer forgalmazója. A cég idén a felhasználók számára nagyon sok újdonságot hordozó ST6 verziót egy egyetemi rendezvénysorozat keretében mutatta be, egy időben az új szoftververzió amerikai debütálásával. A Solid Edge ST6 University Roadshow június 25-27. között 6 egyetemi helyszínen (Budapesti Műszaki Egyetem, Kecskeméti Főiskola, Miskolci Egyetem, Széchenyi István Egyetem Győr, Nyugat-Magyarországi Egyetem Zalaegerszeg, Pécsi Tudományegyetem) várta az érdeklődőket. A rendezvénysorozat keretében Magyarországon először láthatták a szakma ipari és oktatási képviselői élő bemutatóban milyen új lehetőséget nyújt számukra ez a verzió.

ST6 University Roadshow Budapest

ST6 University Roadshow Budapest

Azok számára is tudunk jó hírrel szolgálni, akik lemaradtak a  bemutatókról, ugyanis a Solid Edge ST6 University Roadshow hetedik állomásaként, a graphIT Kft. YouTube csatornájára is felkerültek az élő bemutatók anyagai.

Az ST6 számos újdonságot tartogat a tervezés, a szimuláció és az együttműködés területén, amelyek lehetővé teszik, hogy egyes feladatokat jelentős időt megtakarítva, hatékonyabban végezhessen, mint az előző verzió esetében.

A graphIT Kft. Solid Edge csapatának ST6 bemutatóiban többek között a lemezalkatrész tervezés, a felületmodellezés, a mérnöki szimuláció és az optimalizálás újdonságaival ismerkedhettek meg a szakmai programon résztvevők.

Példa az ST6 szimulációs újdonságaira

Példa az ST6 szimulációs újdonságai

Adatkezelés

A Solid Edge SP-vel (Solid Edge for SharePoint) – korábban Solid Edge Insight XT néven működött – jelentős fejlesztést hajtottak végre a vizuális megjelenítésben. A tervezési adatok könnyebb kezelését teszi lehetővé az alkatrészek és összeállítások előnézeti képének használatával a böngészőben, továbbá a revíziók és a kapcsolódó dokumentumok közvetlen elérését az előnézeti ablakban.

Online közösség és mobil alkalmazás

ST6 Mobile Viewer

ST6 Mobile Viewer

Az új online Solid Edge közösség lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók megoszthassák tapasztalataikat, valamint szakértői véleményeket, híreket és a napi munkát segítő hasznos tippeket és trükköket olvashassanak. A Solid Edge YouTube csatornáján a dokkoló panel segítségével feltölthetik és megoszthatják modellezési munkáikat más felhasználókkal, és kereshetnek más Solid Edge videókat is.

Az ST6-ban új Solid Edge Mobile Viewer ingyenes alkalmazás kibővített változata már elérhető Android tablet és iPad mini eszközökön is. A mobil eszközökön tervezési adatait elmentheti, megoszthatja partnereivel, így ezzel hatékonyabb együttműködést érhet el.

Mit gondolnak a programról a résztvevők?

„Nagyon profi szakemberek mutatták be a szoftverek újdonságait, érdekfeszítő volt a prezentáció.”

„Tökéletesen demonstrálták a Solid Edge ST6 ütőképességét, felhasználhatóságát.”

„Az ST6-ban sok olyan új dolog van, amit már a felmerült problémák megoldásához lehet használni.”

A visszajelzések alapján egyértelműen elmondható, hogy a rendezvény-sorozaton az új verzió számos olyan hasznos tulajdonságát ismerhették meg a résztvevők, melyek a napi tervezési feladataik megoldását nagymértékben megkönnyítik, ezzel még hatékonyabbá téve tervezési munkafolyamataikat, és segítik cégüket a sikeres együttműködésben partnereikkel.

forrás: graphIT Kft.

További információ:

graphIT Kft. honlapja