A GROB elégedetten zárta a hannoveri EMO kiállítást

Az EMO 2023 végeztével a GROB értékesítési igazgatója, Christian Müller osztotta meg tapasztalatait a GROB kiállításon való jelenlétéről, valamint arról is beszélt, miként közelíti meg cége az értékesítés témakörét.

„A 2023-as EMO hatalmas siker volt számunkra. Minden részvételünk új csúcspontot jelent nekünk, melyekre egytől-egyig több hónapot készülünk. Az egyik legfontosabb tanulság, amit az idei részvételünkből levontunk, hogy a sokszínű automatizálási megoldásaink bemutatásával fején találtuk a szeget a látogatóknál.” – értékeli az eseményt Christian Müller. „Gépeink széles közönséget vonzottak a standunkhoz, melyek inspirálólag is hatottak az érdeklődőkre. Az EMO minden eddiginél jobban megmutatta nekünk, hogy az iparnak innovatív automatizálási megoldásokra van szüksége ahhoz, hogy a jövő gyártásában rugalmasan, hatékonyan és autonóm módon tudjon termelni.”

A kiállítás idén nem érte el a 2019-ben tapasztalt 130 000-es látogatói létszámot, azonban a GROB standját most is számos komoly érdeklődő kereste fel. Az ügyfelekkel folytatott szakmai és informatív egyeztetések alapján elmondható, hogy a cég által támasztott elvárásokat az EMO 2023-ban is teljes mértékben kielégítette.

A GROB az idei EMO-n bemutatott újdonságaival elsősorban olyan gyártórendszerekre, gyártócellákra összpontosított, melyek 4- és 5-tengelyes univerzális gépeket ötvöznek különböző automatizálási lehetőségekkel, mint például körkörös-, vagy lineáris palettatárolóval, robotcellával, vagy pedig AGV kiszolgáló egységekkel.

A standon tartott élő bemutatók minden esetben érdeklődők sokaságát vonzotta, akik így első kézből szerezhettek benyomást a cég gépeinek rugalmasságát és dinamikáját illetően.

Az EMO-n gyűjtött tapasztalatok is mind megerősítették azt a tényt, hogy mennyire fontosak az ipar számára az egyénileg adaptálható automatizálási lehetőségek. A GROB ügyfelei egyre inkább szeretnék automatizálni gyártási folyamataikat és ezen törekvéseikhez az EMO-n meg is találhatták az ideális megoldásokat.

A GROB az elektromobilitás piacára is kész megoldásokkal érkezett, mint például a G720F, amelyet többek között akkumulátorházak megmunkálására terveztek.

Az elektromobilitási üzletág kétségtelenül az egyik legfontosabb értékesítési piacunk, és az elmúlt években jelentős előrelépést értünk el ezen a területen.” – mondja Christian Müller. „Mindazonáltal fontos számunkra, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a többi területet sem, különösen az univerzális gépek ágazatát. Stratégiánkat széleskörűen kell felépítenünk, hogy a különböző piacok ingadozásait hatékonyan ellensúlyozni tudjuk. A diverzifikáció helyes megközelítésnek bizonyult, mivel ez biztosítja számunkra a szükséges rugalmasságot ahhoz, hogy gyorsan reagálhassunk a piacok változó követelményeire. Szilárdan hisszük, hogy ez a fókusz jól felkészít bennünket a jövőre, és biztosítja hosszú távú sikerünket.”

Az EMO híven nemzetközi kiállítás mivoltához, számos ázsiai látogatót is vendégül látott, köztük sok kínai és indiai érdeklődőt. A GROB jelenleg egy indiai üzemben is beruházást végez az univerzális gépek ágazatában, melyben hatalmas potenciált látnak. A Bangalore melletti új üzem megnyitásáról szóló döntés fontos lépés a vállalatnak, amellyel a piac fejlődését kívánják előremozdítani.

Úgy gondoljuk, hogy ez a beruházás hosszú távon számos előnnyel jár majd. Célunk, hogy az indiai ügyfelek növekvő igényeit kielégítsük, miközben erősítjük globális jelenlétünket. Indiára nemcsak mint piacra, hanem mint stratégiai partnerre is tekintünk egy ígéretes jövő érdekében.” – teszi hozzá Müller.

Christian Müller, GROB

Az EMO két év múlva ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, melyet a GROB jelenleg is az egyik legfontosabb kiállításként tart számon. Bár a látogatók száma idén valamivel alacsonyabb volt, mint a korábbi években, két év múlva ismét képviseltetni fogják magukat egy standdal.

„Különösen az univerzális gépek területén az EMO-t kulcsfontosságú platformnak tekintjük ahhoz, hogy megszilárdítsuk jelenlétünket versenytársainkkal szemben, és hangsúlyozzuk vezető pozíciónkat az iparágban. Ugyanakkor a kiállítás jó lehetőség arra, hogy legújabb technológiáinkat első kézből mutassuk be a széles nemzetközi közönségnek. Meggyőződésünk, hogy az EMO a jövőben is az innováció és az iparági eszmecsere fontos központja lesz, amelyből mi sem szeretnénk kimaradni.” – zárja Müller.

Képek forrása: VDW

ForrásGROB

További információ:

A GROB hivatalos honlapján.

Az EMO hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]