A Horn a rozsdamentes acélokkal is könnyedén elbír

A Horn egy új, tömör keményfém marószerszám-családot fejlesztett ki kifejezetten rozsdamentes acélok megmunkálásához. A szerszámok rozsdamentes anyagok marására szolgálnak az élelmiszer-, a vegy- és a gyógyszeriparban, valamint a precíziós mérnöki iparban és az óragyártásban egyaránt.

A Horn a tömör keményfém szerszámokból kétfajtát tart készleten. (Forrás: Horn/Sauermann)

Geometriájuknak és remek forgácstörő képességüknek köszönhetően a szerszámok számos további anyag megmunkálására alkalmasak. A szerszám alapanyagainak precízen kiválasztott kombinációja, a speciális makró- és mikrogeometria, valamint az IG3 bevonat komoly teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít a szerszámrendszernek. A krómmal, nikkellel és molibdénnel ötvözött acélok megmunkálásánál a bevonat magas hőtűrő képességet kölcsönöz a szerszámnak.

A szerszám alapanyagainak precíz kombinációja, a speciális makró- és mikrogeometria, valamint az IG3-as bevonat a marószerszám-rendszernek nagy teljesítményt és hosszú élettartamot biztosít. (Forrás: Horn/Sauermann)

A tömör keményfém marószerszámjából a Horn kétféle verziót alkotott meg. A DSHPR változat simításhoz és nagyoló maráshoz egyaránt alkalmazható. A geometria trochoid maráshoz és homlokmaráshoz is használható. A DSR variáns rendkívül éles vágóél-geometriájának és rövid kialakításának köszönhetően nagyon kis méretű darabokkal, instabil befogási körülmények mellett is könnyedén megbirkózik, amelyek főképp az orvosi műszerek és az óragyártás terén jelentkezhetnek. A DSHPR szerszámok mindegyike négy foggal, 2 (0,079″) és 20 (0,787″) milliméter közötti átmérővel rendelkezik. A DSR verzió három foggal, valamint 1 (0,039″) és 10 milliméter közötti (0,394″) átmérővel érhető el.

ForrásHorn

További információ:

A Horn hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]