Mikron Multistep XT-200 – moduláris megmunkáló központ tömeggyártáshoz

A Multistep megmunkálási koncepció gyökere egészen 1993-ig nyúlik vissza. A Mikron Machining Technology ugyanis ekkor dolgozta ki annak a technológiának az alapját, ami mára a nagyteljesítményű Multistep XT-200 megmunkáló rendszerben érte el a csúcsát.

A Multistep XT-200 hatékonyan ötvözi a transzfer gépek termelékenységét és a megmunkáló központok rugalmasságát. A lineáris transzfer rendszer alapját az egymástól független, kétorsós megmunkáló modulok képezik. Ennek az a legfőbb előnye, hogy a két orsó felváltva történő használatával páratlanul rövid forgácstól forgácsig számított időket lehet elérni. Emellett pedig a rendelkezésre álló 144 szerszámhely a megfelelő rugalmasságot is biztosítja. A rendszerrel egy befogásban maximum öt és fél oldalas megmunkálásokat lehet végezni, a munkadarab legnagyobb megengedett mérete 200 mm.

Multistep XT-200 egy betöltő/eltávolító modullal és három megmunkáló modullal

Multistep XT-200 egy betöltő/eltávolító modullal és három megmunkáló modullal

Moduláris megmunkálási koncepció

Már egyetlen megmunkáló modul és a hozzá tartozó alkatrész betöltő és eltávolító modul teljes értékű gyártórendszert alkot. Azonban mit lehet tenni akkor, ha idővel nagyobb gyártási kapacitásra lesz szükség? A válasz igen egyszerű, a Multistep XT-200 bármikor szabadon bővíthető további megmunkáló modulokkal, így a termelési kapacitást mindig az aktuális igényekhez lehet igazítani. Ez egy kiemelkedően költséghatékony bővítési megoldás, mivel az összes megmunkáló modul továbbra is egyetlen betöltő és eltávolító modul segítségével kiszolgálható.

Munkadarab áramlás

Az egymáshoz közvetlenül kapcsolódó megmunkáló moduloknak köszönhetően a munkadarabok teljes megmunkálása egyetlen befogásban történik. A szomszédos állomások között párosával, két irányban történik a munkadarabok cseréje, így egyik állomáson sem halmozódik fel megmunkálásra váró munkadarab. A munkadarabok cseréje mindössze 5,5 másodpercet vesz igénybe.

 

A megmunkáló modulok felépítése

Minden megmunkáló modul két, HSK A-40 szerszámbefogóval szerelt főorsóval rendelkezik, melyek egymás után, felváltva dolgoznak. Miközben az egyik főorsó forgácsol, addig a másik szerszámot cserél, így a megmunkálások közötti, forgácstól forgácsig számított idő nagyjából 1 másodperc körül mozog. Minden kétorsós megmunkáló modul két, egyenként 18 férőhelyes, dobtáras szerszámtartóval rendelkezik, így a teljesen kiépített, 4 modulos elrendezésben összesen 144 szerszámhely áll a felhasználók rendelkezésére.

Főorsó változatok

A Multistep XT-200 megmunkáló moduljai kétfajta főorsóval érhetők el. Az alapfelszereltségű változat szíjhajtású, MS 140 főorsóval érkezik, de igény szerint rendelkezésre áll egy integrált motorhajtású, nagysebességű főorsó is. A szerszámcsere a munkaterületen kívül történik, ahová nagynyomású levegő áramoltatása miatt semmilyen kosz vagy forgács sem juthat el.

A kétorsós konstrukciót kiszolgáló dupla szerszámtartó dobtár

A kétorsós konstrukciót kiszolgáló dupla szerszámtartó dobtár

CNC vezérlő

A teljes megmunkáló rendszer irányításáról és felügyeletéről a Bosch Rexroth IndraMotion MTX vezérlője gondoskodik. Ezzel a vezérlővel a programozás, a diagnosztika, a gyártási adatok kezelése és a 3D szimuláció is egyszerűen és gyorsan megvalósítható. További előny, hogy a Mikron szakemberei szükség esetén távolról is képesek elérni a teljes rendszert, ezzel rengeteg időt és pénzt spórolva meg.

Alkalmazási mintapélda – akár 35%-al kevesebb alkatrészenkénti költség

Egy német autóipari beszállító évente 500.000-es nagyságrendben gyárt turbófeltöltő burkolatokat, öt különböző változatban. A megrendelések darabszáma azonban folyamatosan változik, 500 és 10.000 között mozogva. Ebből adódóan a gépkezelőknek gyakran kell újraszerszámozniuk a gépeket. A régi szerszámgépeiken ez nagyjából 80 percet vett igénybe, mióta azonban beüzemelték az új Multistep XT-200 megmunkáló rendszerüket, mindössze 20 perc elegendő a feladat elvégzésére. Korábban a négy szerszámgép üzemeltetéséhez 12 alkalmazottra és 300 m2 alapterületre volt szükség, valamint az alkatrészeket is többszöri befogással lehetett csak készre munkálni. Ehhez képest ma fele akkora területen, hat gépkezelő is elegendő a két szerszámgép működtetéséhez, ami az alkatrészenkénti költséget 35%-al csökkentette.

Természetesen a turbófeltöltő burkolatok gyártása csak egyetlen példa, az alkalmazási lehetőségek sora gyakorlatilag végtelen. Csak autóipari példáknál maradva, számos olyan területen alkalmazzák sikeresen ezeket a rendszereket, mint az ABS rendszerek, a turbófeltöltő impellerek, a hidraulikus szivattyú házak és a hűtőbordák gyártása.

forrás: mikron.com

További információ

A Mikron szerszámgépek hazai forgalmazója a Galika Szerszámgépek Kft.