Vegye kezébe a menetmegmunkálást!

A Walter megkönnyíti a menetfúró szerszámok kezelését. A Walter Prototyp Prototex® és Paradur® családokat képviselő menetfúrói új, szabványosított megnevezést és jelölésrendszert kaptak.

A szabványosított megnevezés, az X·pert a jövőben a Walter által gyártott menetfúrókkal kapcsolatos rendszerkoncepciót hangsúlyozza. A Prototyp Prototex® X·pert P, Prototex® X·pert M és a Paradur® X·pert P és X·pert M négyes az első, amelyek az új nevet viselik. A többi szerszám a közeljöbőben esik át hasonló elnevezési folyamaton.

protyp_protex

A jövőben a Walter menetfúrói mutatják az ISO anyagcsoport azonosítóját a felhasználónak, így jelzik az elsődleges alkalmazást. A képen a Prototyp Prototex® X•pert P látható.

A szerszámon és a csomagoláson található, az alkalmazással összefüggő jelölésrendszer megakadályozza, hogy elhibázzuk a megmunkált anyaghoz illő szerszám kiválasztását. Az elsődleges alkalmazás, a megfelelő ISO- anyagcsoport azonosító betűje nagyméretű, könnyen olvasható betűtípussal szerepel az “Expert” szárán. A felhasználó rögtön azonosíthatja, milyen alkalmazási területre szánták az adott szerszámot. Ennek megfelelően a Prototex® X·pert P az acélok specialistája és 1000 N/mm² szakítószilárdságig használható. Társa, a Prototex® X·pert M rozsdamentes anyagokhoz alkalmazható, és lefedi a 350-1200 N/mm² szakítószilárdsági tartományt. Mindkét menetfúró átmenőfuratokhoz alkalmas, köszönhetően forgácsterelő élének és egyenes hornyainak. A zsákfuratokhoz használatos X·pert menetfúrók közül a Paradur® X·pert M a rozsdamentes anyagok specialistája, konstrukciója ideális zsákfuratos menetekhez csavart hornyai és 40 fokos horonyemelkedési szöge miatt. A szerszám 350-1200 N/mm² szakítószilárdságú anyagokhoz alkalmas, azaz az ISO-M anyagcsoport nagyteljesítményű acéljaihoz, amelyek forgácsfelcsavarodásra hajlamosak. A Paradur® X·pert P segítségével acél anyagokban készíthetünk zsákfurat-meneteket 1000 N/mm² szakítószilárdságig.

 

A felhasználó több információt is talál az új, műanyag dobozos csomagoláson, amely megvédi a menetfúrót a sérülésektől. Az elsődleges alkalmazási területen túl a címke jelzi a másodlagos alkalmazást is. Prototex® X·pert P típusnál az ISO-N anyagok jelentik a másodlagos alkalmazási lehetőséget, ebbe akár a 12 százalékos szilíciumtartalmú alumíniumöntvények is  beletartoznak. A két M-“specialistának” szintén van másodlagos alkalmazása, ez pedig az ISO-P csoport.

iso_material2

Az új műanyag doboz a Walter Prototyp X•pert menetfúróihoz minden fontos információt mutat a felhasználó számára

Mind a négy menetfúró számos bevonattípusban kapható, mint például TiN, TiCN, THL. Az X·pert P megvásárolható bevonat nélkül is. A bevonat típusát a csomagoláson szintén feltüntetik. Ez az információ gyakran kulcsfontosságú, mivel előfordulhat, hogy a megmunkálás romlik, ha egyes ötvözők bizonyos bevonatvegyületekkel kerülnek kapcsolatba.

 

Best of Walter akciók júniusban!

A Walter Prototyp X·pert P és X·pert M új generációs menetfúrói 70%-kal kedvezménnyel kaphatók, a Walter Cut és Walter PVD Tiger-tec Silver le- és beszúró lapkákhoz ajándék szerszámtestet adunk!

Kattintson, és töltse le akciós megrendelőlapjainkat!

 

Be-és leszúrás akciós megrendelőlap_június 5-től

 

Menetfúrás akciós megrendelőlap június 3-tól

 

Elérhetőségeink:

Walter Hungária Kft
1117, Budapest,
Budafoki út 209.
tel.:06 1 464 7160
fax: 06 1 371 1601
service.hu@walter-tools.com

Megosztás

Papp Oliver

A CNCMedia alapító főszerkesztője. CAD szakértő. Legújabb generációs szerszámgépekről, technológiai fejlesztésekről, szoftveres megoldásokról, valamint legfontosabb hazai és külföldi rendezvényekről ír 2008 óta. 

Tags:

[
    ]