Varinex KertyParty 2013

Az előzetes regisztrációk alapján több mint 350 vendéget vártak a Varinex KertyParty rendezvényére

Az előzetes regisztrációk alapján több mint 350 vendéget vártak a Varinex KertyParty rendezvényére

Az idei Varinex KertyParty-n minden körülmény adott volt ahhoz, hogy a résztvevők biztosan jól érezzék magukat: hőség, üdítő italok, grillsütő, söröshordók és szakmai bemutatók. A június 20-án tartott rendezvényt az előzetes regisztrációk alapján több mint 350-en látogatták meg a Varinex Informatikai Zrt. telephelyén.

A cég minden évben megszervezi a vendégcsalogató rendezvényt, ahol a cég teljes termékskálája megtekinthető a CAD-szoftverektől a digitális prototípusgyártásig. A Varinex szakértői minden érdeklődő számára részletesen bemutatták a 3D-nyomtatás előnyeit és lehetőségeit az Objet és a Stratasys kínálatából. A korábban legyártott esettanulmányok, az alámetszéseket vagy más bonyolult formákat tartalmazó alkatrészek egész nap megtekinthetők voltak. A látogatók ezeken kézbe vehető példákon keresztül sokkal jobban megérthették, hogy milyen esetek gyártásánál van létjogosultsága az additív eljárásnak. Emellett a rendezvényen látottak és halottak ötletet adhattak a szakembereknek, hogy egy korábban nem vagy nehezen gyártott termék elkészítését hogyan egyszerűsítsék.

Látogatók nézegetik a kiállított műanyag tárgyakat

Egy újdonság, az EOS Formiga P110-es szinterező gép is bemutatásra került gyártás közben. Ezt a berendezést hamarosan egy bővebb cikkünk keretében is ismertetjük kedves Olvasóinkkal.

A szakmai nap folyamán különböző témakörű előadások gazdagították a programot:

9:30 – Autodesk Digital Prototyping
9:50 – Tervadat és életciklus kezelés
10:05 – Szimuláció asztali és felhő környezetben
10:35 – Burkolat megerősítés Civil 3D-vel
10:50 – Autodesk létesítmény-management
11:05 – CNC megmunkálás a gépiparban és fogászatban
11:20 – A 3D nyomtatás újabb tendenciái
11:40 – Reverse Engineering
13:30 – Infrastruktúra-kezelés teljes életcikluson keresztül
14:00 – Térképi összefüggések az üzleti elemzésekben, döntés-támogatásban

Az óriási hőségben jól esett a hűs limonádé vagy a sör

Az előadások a legújabb technológiákkal és szoftverismertetőkkel szélesítették az arra kíváncsiak látókörét. Az előadók partnercégek konkrét esettanulmányaival támasztották alá, hogy a Varinex által forgalmazott szoftverek és megoldások megfelelő választást jelentenek a tervezők és gyártók számára.

A reverse engineering napjainkban egyre nagyobb térhódításának köszönhetően a lézeres és szkenneres méréstechnikai berendezések is egyre nagyobb létjogosultságot kapnak. A helyszínen így egy Haas Tool Room Mill gépen a Scantech 3D lézerszkennerének segítségével a látogatók által hozott alkatrész beszkennelésére is lehetőség nyílt.

Igazi vezetési élményt kaptak, akik kipróbálták a BME FRT szimulátorát

Igazi vezetési élményt kaptak, akik kipróbálták a BME FRT szimulátorát

Különleges vendégként a BME Formula Racing Team csapata is kiállított a rendezvényen. Interaktív bemutatójuk keretében a csapat szimulátor versenyautójába ülhettek be a vállalkozó szelleműek, és teljesíthettek néhány kört egy virtuális versenypályán. A versenyautó orrához elhelyezett monitoron követhették nyomon a szimulátor segítségével vezérelt virtuális autó mozgását.

A nyári hangulatú szakmai napot mérnökök, cégvezetők, egyetemi oktatók, gyártásban dolgozó szakemberek és hobbi szinten érdeklődő vendégek is meglátogatták, szakmai beszélgetések, baráti eszmecserék és igazi pezsgő hangulat bontakozott ki.

További információ:

A Varinex Informatikai Zrt. honlapja