Új Plug&Play robotos gyártócella a Mazaktól

A ROBO SMART CELL szériát az alacsony beruházási költségek és rugalmas munkadarab kezelés jegyében tervezték. A robotos cella a QUICK TURN SMART és a VERTICAL CENTRE SMART eszterga és függőleges megmunkálóközpontoktól kezdve a QUICK TURN NEXUS és az INTEGREX többfunkciós modellekig számos Mazak szerszámgéppel használható.

A cella a Mazak sztenderd robot csatoló felületére épül a 6 tengelyes csuklós robottal. A cella 2kg-os alkatrészek hatékony kezelésére alkalmas (három további változat érhető el, nagyobb maximális terhelési határral). A munkadarab ki- és befogás munkaterülete, valamint a robot rendszer teljes egészében a biztonsági zónán belül találhatók, a rendszer kompakt, kis helyigényű.

[youtube]w6Z3HnjLp_E[/youtube]

A ROBO SMART CELL Plug&Play kialakításának köszönhetően könnyen beépíthető már működő gyártórendszerekbe is, és rövid idő alatt működőképessé tehető. Minden előzetes beállítást elvégeznek a kiszállítás előtt, hogy a végfelhasználóknak minél kevesebb időt kelljen a cella üzembeállítására fordítaniuk.

A cella innovatív kialakításából eredően a gépkezelő miközben az előgyártmányokat helyezi be a robot munkaterébe, a robot egy másodlagos munkatérből tud dolgozni, tehát a feltöltés idejére sem szükséges leállítani a rendszert, a gépkezelő teljes hozzáféréssel rendelkezik a géphez. A cella kompakt, kis helyigényű, a gépkezelő számára könnyen elérhető minden egység és a legkisebb üzemben is könnyen elhelyezhető.

Mazak Robo Smart Cell

Mazak Robo Smart Cell

Hogy tovább növeljék a ROBO SMART CELL termelékenységét, a Mazak legújabb, innovatív ütemező rendszerével is rendelkezik. A Mazak Cell Controller teljes munkadarab felügyeletet és hatékony programszervezést nyújt, mellyel megkönnyíthető az átállás a munkák között. A rendszer „lights-out” gyártásra is képes, melyre az önálló gépek nem alkalmasak.

„A ROBO SMART CELL viszonylag kis beruházási költségek mellett már üzembe helyezett rendszerekhez is illeszthető,” mondta Richard Smith, a nagy-britanniai és írországi értékesítési csoport igazgatója. „A gép legfőbb előnyei a jobb orsókihasználtság és a felügyelet nélküli gyártásnak köszönhető termelékenység növekedés.”

 

További információ

A Yamazaki Mazak Europe honlapján.