Tatabányán hoz létre logisztikai bázist a Ferdinand Gross Hungary

ferdinand gross hungarySzilágyvári Péter közölte, ez a beruházás a német anyavállalat első külföldi, saját tulajdonú telephelye. A 710 millió forintos fejlesztést saját erőből végzik el, miután megvásároltak egy 20 ezer négyzetméteres telket az ipari parkban. A beruházás során egy 2600 négyzetméteres épület készül el, melyből a raktár 2090 négyzetméteres. A kivitelezés várható befejezése október 15-e, a társaság 2014 január elsejétől kezdi meg teljes körű működését Tatabányán.

Ferdinand Gross Hungary Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a társaságot 2005-ben alapították, korábban Csepelen, jelenleg Budapest XI. kerületében szolgálja ki az ügyfeleket. A vállalat vezetése Tatabányát a fő közlekedési útvonalak közelsége, az előkészített beruházási környezet, illetve a meglévő és potenciális ügyfelek elérhetősége miatt választotta székhelyül. Az új telephelyen egy közép-kelet-európai logisztikai központot is létrehoznak, innen történik majd a romániai leányvállalat, illetve a környező országok piacainak ellátása.

A vállalat ügyfelei között a magyar tulajdonú kisvállalkozástól a nemzetközi konszernekig széles a paletta. Szerepelnek közöttük gép- és berendezés gyártók, autóipari beszállítók, mezőgazdasági gépgyártók és vasúti kocsi felújítással foglalkozó társaságok.

A Ferdinand Gross Hungary Kft. 22 embert foglalkoztat, a 2013-ra tervezett árbevétel eléri a 1,4 milliárd forintot. A társaság fejlődésére jellemző, hogy az árbevétel az alapítás évében 100 millió forint volt. A vállalatot beválasztották a “Legdinamikusabban startoló magyar cégek” társaságába.

A Ferdinand Gross GmbH német tulajdonú családi vállalkozás stuttgarti központtal, 150 éves tapasztalattal foglalkozik csavarok és kötőelemek, valamint szerelési aprócikkek és fogyóeszközök nagykereskedelmével, illetve logisztikai szolgáltatásokkal. 2006-ban és 2007-ben is bekerültek a 100 leginnovatívabb német középvállalat közé.

A Leinfelden-Echterdingenben található központi székhely mellett leányvállalat, illetve kirendeltség működik Drezdában, Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Romániában. A cég minőségvizsgáló laboratóriuma a piaci beszállítók által kínált minőséget Shanghaiban a helyszínen ellenőrzi.

A vállalat központjában és kirendeltségein összesen 250 munkatárs szolgál ki 15 ezer ügyfelet, az éves forgalom közel 60 millió euró. Az árukiadás napi ötezer tételt értékesít, az árubeérkezés és kiadás naponta 40 tonna anyag megmozgatását követeli meg.

forrás: MTI