Szabadalmi szerződést kötött a Renishaw és a BEGO

Új fejlesztések alapját képezheti az a szabadalom hasznosítási szerződés, melyet a Renishaw és a BEGO Bremer Goldschlägerei Wilh. Herbst GmbH & Co. KG kötött a közelmúltban. Ennek keretein belül a Renishaw felhatalmazást kapott, hogy a BEGO szabadalmakat saját additív gyártórendszereinek fejlesztése során is felhasználja.

A BEGO egy nemzetközi szinten is vezetőnek számító fogászati protézisekkel és implantátumokkal foglalkozó vállalat. A cég német gyökerekkel rendelkezik, székhelyük Brémában található. Működésük során arról váltak híressé, hogy mindig is rengeteget fektettek az új technológiák kutatásába és fejlesztésébe. Ennek köszönhetően az egyre növekvő digitális CAD/CAM megoldások piacán is úttörőnek számítanak. Nem meglepő tehát, hogy a fogászati termékek additív gyártási technológiáival kapcsolatban is számos szabadalommal rendelkeznek. Érdekes adat, hogy a BEGO már 2001-ben bemutatta az első fogászati szektor számára kifejlesztett, additív elven működő gyártási technológiáját.

Sir David McMurtry, a Renishaw ügyvezetője és Christoph Weiss, a BEGO ügyvezetője

Sir David McMurtry, a Renishaw ügyvezetője és Christoph Weiss, a BEGO ügyvezetője

Ez az új szabadalmi szerződés lehetővé teszi a Renishaw csoport számára, hogy megerősítse fogászati ágazatának pozícióját az egész világon.

Christoph Weiss, a BEGO ügyvezetője így nyilatkozott a megállapodás kapcsán: “Nagyon örülünk, hogy egy olyan innovatív és stabil partnerre is szert tehettünk, mint a Renishaw. A fogászati iparban zajlik az egyik legnagyobb verseny a világon, így ez a megállapodás a Renishaw és a BEGO pozícióját is egyaránt erősíti. Ez a szerződés is jól példázza a BEGO stratégiáját, miszerint az új technológiákba történő befektetés és az innováció a kulcs a fogászati iparban.”

Geoff McFarland, a Renishaw csoport mérnöki igazgatója ezen felül még hozzátette: “Ez a megállapodás nagyon jó időben született, mivel most készülünk több innovatív gyártási megoldás bevezetésére, melyek mind a fogászati termékek hatékonyabb és jobb gyártását célozzák.”

forrás: renishaw.com

További információ

A Renishaw hivatalos honlapja.

A BEGO hivatalos honlapja.