Renishaw a Mach-Tech 2013 kiállításon

Az idei Mach-Tech kiállításon a Renishaw standját is meglátogattuk, hogy bemutathassuk olvasóinknak, mivel készültek a kilátogató közönségnek.

Hazánkban idén debütált először a cég lézer szinterező gépe, amely úttörő módon fémport használ az alkatrészek additív elven történő felépítéséhez. Az SLM 250 által legyártott tömör fém alkatrészek anyagtulajdonsága teljes mértékben megegyezik a forgácsolt alkatrészekével, a tervezésnél pedig semmilyen geometriai korlátozást nem kell figyelembe venni, így számos olyan komplex ötlet is megvalósíthatóvá válik, amire korábban nem volt lehetőség.

A Renishaw munkatársai a cég standján

A Renishaw munkatársai a cég standján

A stand másik részén egy gépbeállítási alkalmazást is megtekinthettünk, ahol a Renishaw XL-80 lézeres kalibráló rendszere és a QC20-W vezeték nélküli körtesztje dolgozott valós időben. További érdekesség, hogy az élő bemutató során megjelenítésre került a beállítással elérhető javulás is.

Az automatizált mérőrendszerek vonaláról az Equator univerzális idomszerrel ismerkedhettek meg a látogatók, amely sokféle alkatrész sorozatban végrehajtott méretellenőrzését teszi lehetővé. Az Equator percek alatt összeszerelhető és pillanatok alatt átalakítható különböző vagy új alkatrészek méréséhez. és mindez a hagyományos idomszerekkel végzett műveletek idejének tört része alatt.

Mindezek mellett a nagyobb gépek és bemutatók hátterében a legmodernebb rádiós és infra jelátvitellel működő munkadarab és automata szerszámbemérőket is megtekinthettük. A Renishaw munkatársai természetesen készséggel álltak minden érdeklődő rendelkezésére, akik egy a bemérést megkönnyítő PC-s szoftver 90 napos próba verzióját kapták ajándékba.

További információ

Renishaw hivatalos honlapján

Megosztás
[
    ]