Gépbeszerzés uniós forrásból a nyíregyházi a Sematic Hungária Kft.-nél

Sematic_HungariaA több mint 215 millió forintot meghaladó beruházás segítségével a nyíregyházi üzem az eddig készített liftajtók mellett már liftkabinok gyártására is alkalmassá válik majd. A fejlesztéshez a cég az Új Széchenyi Terv a Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázati felhívásán több mint 103,8 millió forintos támogatást nyert el.

A fejlesztés során a különböző lemezmegmunkáló, hegesztő és fémfelület-kezelő gépek mellett beszerzésre kerül sor, és a projekt részét képezi a termelést kiszolgáló IT-háttértámogatás megteremtése, valamint a vonalkódnyomtató és -olvasó berendezések, számítógépek és különböző hálózati eszközök beszerzése.

A 2000-ben alapított társaság kezdetekben csak az olaszországi székhelyű Sematic-cégcsoport magyarországi képviseletét és a hozzá kapcsolódó kereskedelmi tevékenységet látta el, de az öt évvel ezelőtt felépült üzemnek köszönhetően termelő vállalattá alakult.

A Sematicnak Magyarországon és Olaszországon kívül az Egyesült Államokban, Angliában, Hongkongban, Kínában, Mexikóban, Indiában, Szingapúrban, Törökországban és Németországban vannak vállalatai. A nyilvános cégadatok szerint a nyíregyházi társaság nettó árbevétele 2012-ben 4,3 milliárd forint volt, ami csaknem 1 milliárd forinttal több, mint 2011-ben. Adózott eredménye 2011-es 579,3 millió forintról tavaly 1,3 milliárd forintra emelkedett. A cég elsősorban exportra termel, árbevételének csaknem egészét, 4,2 milliárd forintot a külföldi értékesítés tette ki.

forrás: MTI
kép: kingspan.hu