GANTRY FGB510 marógép a CMIDurango-tól

A CMIDurango a 2011-es EMO-n mutatta be igazán nagy méretű FGB portálmarógép családjának újabb tagjait, amit elsősorban repülőgép ipari, autóipari és prototípus gyártási feladatokhoz tervezték. A gépen akár 1:1 méretarányú autóipari mintadarabok, formatervek készíthetők.

[youtube]dDrOUbN7X-g[/youtube]

A GANTRY FGB510 marógépet a CMIDurango akár X=10m, Y=8m és Z=5m méretben is képes gyártani. A marógépen szimultán 5-tengelyes szerszámpályák valósíthatók meg, két tengelyes, billenő-dönthető marófejjel rendelkezik, melynek rendelkezésre álló teljesítményével a gép alkalmas lágyabb anyagok, például gyanták, fa, de kompozit anyagok, alumínium, acél és titán megmunkálására is. A szerszámgépet az ipar számos területén, például a repülőgépgyártásban, az autóiparban, a vasúti és energetikai gépgyártásban és még további számos szektorban használják. A gépek a már megszokottnak nevezhető CNC vezérlésekkel érhetők el, mint a FAGOR, Siemens, Fanuc, Heidenhain stb.

GANTRY FGB510-10000

GANTRY FGB510-10000

A CMIDurango fix hidas marógépek, függőleges és vízszintes tengelyű, akár 10 m forgóasztal-átmérőjű esztergagépek gyártásával is foglalkozik.

A cég az idei hannoveri EMO-n kiállítóként is jelen lesz, a 13-as csarnok B54-es standján lehet majd a képviseletüket megtalálni. Bízunk benne, hogy idén is valami hatalmassal készülnek.

 Forrás: CMIDurango

További információ

CMIDurango honlapja.