Felavatták a ThyssenKrupp új győri gyárát

Az avatóünnepséget követően megkezdődött a termelés pénteken a német ThyssenKrupp konszern 1,2 milliárd forintból kialakított új győri üzemében, amely az Audi közeli járműgyár át látja el futóműrendszerekkel.

thyssenkrupp

A futószalagra, just-in sequence rendszerben termelő létesítményből a megrendeléstől számított 176. percben az Audi gyártósorához kerülnek a frissen összeszerelt komponensek – emlékeztetett az avatóünnepségen Thomas Müller, a ThyssenKrupp Automotive Systems GmbH vezérigazgatója. Közölte: a következő időszakban 120 millió eurós éves forgalmat várnak a győri üzemtől.

thyssenkrupp2

Horváth Péter gyárigazgató az MTI érdeklődésére elmondta: a 4.100 négyzetméteres bérelt csarnokterület elegendő a jelenleg ismert megrendelés-állomány kielégítéséhez. Az induláskor 53 munkatársuk közvetlenül vesz részt a termelésben, a vezetők és irodai munkatársak száma nem éri el a tízet.
Az üzemben napi 450 első és hátsó futómű készül a járműgyártó számára. A ThyssenKrupp tájékoztatása szerint jelenleg az A3 limuzin modellhez szállít egységeket az üzem, ez az év utolsó negyedében az A3 Cabrióval, jövőre pedig a TT-vel egészül ki. A futóműváltozatok száma – elsősorban a lengéscsillapítók és a rugók sokfélesége miatt – több ezer is lehet.

A német ThyssenKrupp konszern éves árbevétele mintegy 12 ezer milliárd forint, a vállalatbirodalom 150 ezer embert alkalmaz a világ 80 országában.
A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp magyarországi érdekeltsége, a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. teljes árbevétele exportból származik, tavaly (a szeptember 30-án zárult üzleti évben) 5,6 milliárd forint volt, a megelőző évi 4,9 millió forint után, a mérleg szerinti eredmény mindkét évben mintegy 174 millió forintot tett ki.

forrás: MTI

Megosztás
[
    ]