Egymilliárdos beruházás a Wahl Hungária Kft.-nél

A társaság szerdai közleménye szerint a 983 millió forintos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 295 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert el a húsz éve működő vállalkozás.
A szépség- és a fodrászipar számára készített termékeket gyártó társaság üzeme ennek keretében egy 2400 négyzetméteres gyártócsarnokkal bővült. Emellett a termeléshez szükséges korszerű, új eszközöket szereztek be. Gépparkjuk így stancoló, sorjátlanító, kettősanyag-csévélő, anyagegyenesítő, tekercsadagoló, sík és profilköszörű eszközökkel, fröccsöntő gépek, szelektív forrasztó nitrogén generátorral, csévélő és darabológéppel gyarapodott.
A beruházás megvalósítására a megnövekedett kereslet miatt volt szükség olyan céllal, hogy a cég termékfejlesztéssel és termelőkapacitásának növelésével az európai piacon is vezető szerephez jusson – írják. Közlésük szerint a fejlesztés hatásaként az elkövetkezendő néhány évben akár további száz fővel növekedhet a cég jelenlegi 330-as dolgozói létszáma.
A Wahl Hungária Kft. által az igazságügyi tárca honlapján közzétettek szerint a vállalat tavalyi saját tőkéje 16,8 millió, jegyzett tőkéje 4,38 millió euró volt, mérleg szerinti eredménye 2,026 millió euró lett 2012-ben, szemben az előző esztendő 2,395 milliós adatával. Árbevételük 22 millió euróról 22,7 millió euróra emelkedett 2012-ben.

(MTI)

A Wahl Hungária Finommechanikai Kft. jogelődje 1994-ben kezdte meg működését, elektromos hajvágók, villanyborotvák és szájápolási eszközök, elektromos fogkefék, szájzuhanyok összeszerelését végezte bérmunkában a Kuno Moser GmbH részére. A cég a német anyavállalat 1997-es tulajdonosváltását követően, 2000-ben vette fel a csoport más leányvállalataihoz hasonlóan a Wahl nevet.
A kft. az új, amerikai tulajdonos befektetése nyomán raktárat és szerelőcsarnokot épített a mosonmagyaróvári telephelyen. Ez a termelés volumenének jelentős növekedését és az előállított termékek közvetlen értékesítésének megkezdését jelentette a vállalat életében. Ezzel párhuzamosan az alkalmazottak létszáma a kezdeti 25 főről 254-re emelkedett.

További információ:

A cég honlapján