DMU megmunkáló központok a DMG/Mori Seiki standján

A DMG/Mori Seiki standján Csizmadi Lászlóval, a cég termék értékesítési menedzserével beszélgettünk a kiállított DMU öttengelyes megmunkáló központokról a Mach-Tech 2013 során. Elsősorban arra kerestük a választ, hogy miért pont ezeket a gépeket választották megjelenítésre a DMG/Mori Seiki több ezer gépet tartalmazó palettájáról, valamint, hogy mik azok a különleges tulajdonságok, amik kiemelik ezeket a gépeket a versenytársak közül.

“Az egyik kiállított megmunkáló központunk az eVolution család középső modellje, a 600 mm-es X irányú mozgástartománnyal rendelkező DMU 60 eVo. Az eVolution szerszámgépek egyébkét négy méretben érhetők el, 400 és 1000 mm közötti X irányú mozgástartománnyal.

Csizmadi László interjú közben

Csizmadi László interjú közben

Úgy vettük észre, hogy hazánkban is egyre nagyobb teret nyernek az öttengelyes megmunkálások, így az ilyen képességekkel rendelkező szerszámgépekre is egyre nagyobb igény mutatkozik. Meglátásunk szerint a DMU 60 eVo, többféle konfigurációjának és változatos opcióinak köszönhetően egyike azoknak az öttengelyes megmunkáló központoknak, amik megfelelően ki tudják elégíteni a jelenlegi itthoni igényeket. Ez az alapvető indoka annak, hogy idén kiállítottuk ezt a szerszámgépet, amit megjegyzem, hogy most lehet először magyarországi rendezvényen megtekinteni.

Ahogy mondtam, a gépnek két variációja létezik, az alapkivitelű golyósorsós hajtás és a nagydinamikájú lineáris hajtás. Ehhez pedig további számos opció, orsó, szerszámbefogó, változtatható méretű szerszámtár és vezérlő is elérhető. A célközönség itt elsősorban a formagyártással és szerszámgyártással foglalkozók, akiknek bármilyen anyagminőséghez tudunk megfelelő konfigurációt ajánlani.

Befogott munkadarab a DMU 75 monoBLOCK szeszámgépben

Befogott munkadarab a DMU 75 monoBLOCK szeszámgépben

A másik kiállított DMU szerszámgépünk a DMU 75 monoBLOCK, ami a monoBLOCK család legújabban kifejlesztett, közepes méretű tagja. A nemzetközi bemutatóra 2013 elején került sor, így nálunk is most látható először ez a szerszámgép modell. Felépítését tekintve sokban hasonlít az eVolution szerszámgépekhez, így ez is főként az árérzékeny, ugyanakkor innováció központú ügyfeleket célozza meg.

Amellett, hogy ez is egy teljes értékű öttengelyes megmunkáló központ, úgy lett kialakítva, hogy inkább a nagyobb, nehezebb alkatrészek komplex megmunkálásokhoz optimális.”

DMU 60 eVo

DMU 60 eVo

DMU 75 monoBLOCK

DMU 75 monoBLOCK

További információ

DMG/Mori Seiki Hungary Kft. honlapja

A DMG / Mori Seiki Hungary Kft. kapcsolattartója:
Bartha-Biró Barna
Tel.: +36-1-371-2450
Fax: +36-1-371-2451
Mobil: +36-30-894-5898
E-Mail: barna.bartha-biro@dmgmoriseiki.com

Megosztás
[
    ]