Csoportmunka minden mérnök asztalán – megjelent a Teamcenter 10 és a Teamcenter Rapid Start

A graphIT Kft.-nél, a Siemens Teamcenter megoldásainak minősített hazai forgalmazójánál a hivatalos bejelentéssel egyidőben elérhetővé vált a Teamcenter legújabb verziója. A graphIT Kft. – hazánkban egyedülállóan – két Teamcenter Certified szakemberrel is rendelkezik, amely a nemzetközi cégek támogatása során kiemelkedő versenyelőnyt biztosít. A Siemens a most megjelent Teamcenter 10-es verzióval egyesítette a Teamcenter platformokat, így a korábbi Express felhasználók a Rapid Start révén ugyanazt a Teamcenter platformot tudják használni.

Mérnöki projektek áttekintése táblagépen

Mérnöki projektek áttekintése táblagépen

 

A Teamcenter egy mérnöki adatkezelő rendszer. A Teamcenter Rapid a Teamcenter azon változata, amely kisebb, saját informatikai osztály nélküli cégek számára biztosítja a Teamcenter előnyeit – mindezt gyors telepítéssel, bevezetéssel és betanulással. A Teamcenter támogatja különböző CAD rendszerekből származó mérnöki adatok együttes használatát (pl. Solid Edge, NX, Solidworks, Inventor, Catia, Pro/Creo és AutoCAD).

A Teamcentert többek között az alábbi feladatokra használják a hazai cégek:

–          mérnöki adatok, termék és rajzverziók kezelése

–          menedzselt kapcsolattartás a beszállítókkal

–          munkafolyamatok és jóváhagyási folyamatok kezelése

–          projektek kezelése és projekt adatok (office, pdf, CAD, CAM, stb.) kezelése

–          gyártási folyamattervek és műveleti utasítások kezelése

–          karbantartások nyilvántartása és kezelése

 

Szerelési utasítás a Teamcenter webes felületén

Szerelési utasítás a Teamcenter webes felületén

A Teamcenter számos eszközt biztosít az adatok elérésére. Például a vezetők táblagépen keresztül, a termelésben dolgozók pedig egy egyszerű érintőképernyő támogatott felületen érhetik el a megfelelő jogosultságok birtokában az őket érintő adatokat.