Átadták a Pata József Gépipari Kft. legújabb üzemcsarnokát

Június 21-én, pénteken a Suzuki egyik legnagyobb magyarországi beszállítójának számító, Pata József Gépipari Kft. ünnepélyes üzemátadóján jártunk a Bács-Kiskun megyei Fajszon. A beruházás keretében egy új, ezer négyzetméter alapterületű, 11 méter magas üzemépület és a hozzá kapcsolódó 200 négyzetméter alapterületű irodaház, valamint szociális épület készült el, melynek összértéke 1,1 milliárd forint.

A rendezvény délelőtt 10 órakor vette kezdetét, ahol a vendégvárás során mindenki elfogyaszthatott egy könnyed reggelit. Amikor pedig már a teljes, közel 150 fős vendégsereg megérkezett, átvonultunk az átadásra kerülő csarnokba, ahol 11 óra magasságában kezdetét vette az ünnepélyes megnyitó.

Pata József Gépipari Kft.

Pata József Gépipari Kft.

Elsőként Pata József lánya, a cég társtulajdonosa, Dr. Pata Ildikó és dr. Seenger Pál szólalt fel, akik köszöntötték a megjelenteket a maguk között csak Zani csarnoknak nevezett épület átadóján. Beszédükből megtudhattuk, hogy a fejlesztést legnagyobb megrendelőjükkel, a Suzukival szoros együttműködésben indították el, valamint, hogy a több mint egymilliárd forintos beruházásból mindössze 200 millió forintot fedeztek az európai uniós és kormányzati támogatások, a fennmaradó 900 millió forintot önerőből biztosították.

A csarnokban egy 400 tonnás, két 500 tonnás és egy 630 tonnás, azaz összesen 4 darab, Motion Master technológiával ellátott Zani présgépet helyeztek el, melyek feladata a folyamatosan növekvő Suzuki alkatrész megrendelések teljesítése lesz. A cég sikeresen elnyert több jövőbe mutató pályázatot is, többek közt az idén augusztustól induló SX4 modellhez gyárthatnak majd számos alkatrészt.

A megnyitó során a Suzuki magyarországi vezérigazgatója, Hisashi Takeuchi is gratulált a cégnek ehhez az új beruházáshoz, és kiemelte, hogy nem csak a térség, hanem az egész ország, sőt Európa is büszke lehet egy ilyen nagyszerű és elhivatott családra, mint a Pata család.

Dr. Pata Ildikó és dr. Seenger Pál megnyitó beszéde

Dr. Pata Ildikó és dr. Seenger Pál megnyitó beszéde

A beszédek és a Pata család legfiatalabb generációjának előadása után egy ünnepélyes szalagátvágás következett, majd a rendezvény fénypontjaként a présgépek is beindultak. Ekkor mindenki saját szemmel is meggyőződhetett, hogy ezek a csúcstechnológiás gépek milyen erővel és mekkora hatékonysággal képesek feladatuk elvégzésére. A gépek kiszolgálására is több példát láthattunk. Az egyik esetben tekercsből történt az alapanyag folyamatos betáplálása, a következőnél egy három robotból álló automatizált rendszer végezte a gépek betöltését, az utolsó két gépnél pedig a gépkezelők által történő, manuális adagolással találkozhattunk.

A Zani csarnok végigjárása után a szervezők egy rövid gyártlátogatásra invitálták a közönséget, így a cég többi hegesztő, préselő és hidegsajtoló gépsorát is megtekinthettük, természetesen működés közben. A rendezvény zárása végül egy közös ebéd volt, hogy a magyar és olasz ízvilágot keverő ételek elfogyasztása után tényleg mindenki jó hangulatban és tele gyomorral vághasson neki a hazaútnak.

Az üzemátadás során videós csapatunk végig forgatott is, így pár kérdés erejéig Pata Józsefet a cég tulajdonosát, Ennio Zaffaronit, a Zani Presse vezérigazgatóját és Horváth Miklóst, a Zani magyarországi képviseletének vezetőjét is kameránk elé tudtuk állítani. A rögzített anyagok feldolgozása után, videós összefoglalónkat egy következő cikkünkben tesszük majd közzé.

További információ

Horváth Miklós
Country sales partner
telefon: 0630/389-4054
fax: 0688/424-616
e-mail: miklos.horvath@zani.net
web: www.shmconsulting.hu

A Zani honlapja: www.zani.net

Megosztás
[
    ]