A FANUC új képviseletének megnyitóján jártunk

Június 7-én, pénteken mi is részt vettünk a FANUC új irodájának megnyitó ünnepségén. Innentől kezdve a robotalkalmazásokért felelős FANUC Robotics Magyarország Kft. és a CNC vezérlőkkel foglalkozó FANUC FA Hungary Kft. egy fedél alatt és közös bemutató teremmel folytatja tovább működését Törökbálinton.

A megnyitón először a FANUC kelet-európai ágazatának ügyvezetője, Petr Duchoslav szólalt fel, aki röviden áttekintette a cég európai fejlődésének történetét, hogy a meghívottak is átérezhessék a mai nap jelentőségét. A kivetített térképen láthattuk, hogy egészen 2003-2004-ig a FANUC semmilyen központi lefedettséggel nem rendelkezett a kelet-európai régióban. Túl kicsinek tartották ezt a piacot például a német vagy más nagy nyugat-európai ország piacával összehasonlítva.

Petr Duchoslav bemutatja a magyar csapatot

Petr Duchoslav bemutatja a magyar csapatot

2004 körül azonban elkezdtek nyitni, és először Prágában hoztak létre egy központot. Úgy gondolták, hogy ez elegendő lesz majd a teljes keleti régió lefedéséhez – hozzá kell tenni, hogy egész Oroszországot is ide számolták – ám a piac ennél sokkal nagyobbnak bizonyult. Ennek köszönhető, hogy 2008-ban megalakult a hivatalos magyar képviselet, melynek fejlődése azóta, az egész keleti régióval karöltve stabil pályán ível felfelé. Innen pedig már látható a folyamat jelenlegi lépcsője, a régi, csak irodai funkciókat betöltő székhely mára túl kicsivé vált, és felmerült az igény egy állandó bemutatóterem kialakítására is. Az új képviselet ezeknek a feltételeknek mind eleget tesz, és megfelelő hátteret biztosít a folyamatos fejlődés további fenntartásához is.

Ezt követően Mezei Tamás, mérnök-üzletkötő vette át a szót, aki levetített a hallgatóságnak egy átfogó FANUC bemutató videót, majd prezentációjában kitért azokra a robotokra és vezérlőkre, amik jelenleg újdonságnak számítanak, és élőben meg is tekinthetők a cég frissen felavatott bemutatótermében. Számos alkalmazási területről állítottak ki robotokat. Megtalálhatók a kis alkatrészek mozgatására, valamint pick and place alkalmazásokhoz szánt M-1iA és M-2iA robotok, a szerszámgépek kiszolgálására és anyagmozgatásra kifejlesztett LR Mate robotok, a palettázó és rakodó M-710iC sorozat robotjai, a hegesztési feladatokra specializált Arc Mate robotok, festő robotok és még számos egyéb. Vezérlők tekintetében a hangsúly a FANUC legutóbb bemutatott R-30iB CNC vezérlőjére esett, de természetesen a bemutatóteremben számos korábbi modell is megtekinthető volt, melyek az igények széles skáláját képesek lefedni.

körbevezetés a bemutatóteremben

körbevezetés a bemutatóteremben

Az előadások és az immár 16 fős magyar csapat bemutatása után a társaság két részre oszlott, és amíg az egyik fele az irodában tehetett egy körbetekintést, addig a többiek a bemutató teremben kaptak gyakorlati prezentációt, majd csere következett. A körbevezetés után végül egy könnyed ebéddel zárult a hivatalos program.

Új elérhetőségek:

ROBOT TERMÉKEKKEL, SZOLGÁLTATÁSOKKAL kapcsolatos ügyek intézésére:

FANUC Robotics Magyarország Kft.

Torbágy utca 20.
2045 Törökbálint
Tel./Fax: +36 23 332 007
+36 23 332 008

 

CNC TERMÉKEKKEL, SZOLGÁLTATÁSOKKAL kapcsolatos ügyek intézésére:

FANUC FA Hungary Kft.
Torbágy utca 20.
2045 Törökbálint
Tel./Fax: +36 23 332 007
+36 23 332 008
E-mail: info@fanuc.hu
www.fanuc.eu

 

[nggallery id=112]

További információ

FANUC FA Hungary Kft. valamint a FANUC Robotics Magyarország Kft. honlapján: www.fanuc.eu

Megosztás
[
    ]