Újdonság az acélszerkezeti elemek megmunkálásában

A DANOBAT számos acélszerkezet gyártóval együttműködve alkotta meg az iDP+ jelzésű kombinált technológiás gépet, hogy olyan igényeket is ki tudjanak vele elégíteni, melyekre eddig még nem született válasz. A gépet igyekeztek úgy megtervezni, hogy a vásárlói igényeknek mellett a hosszútávú kilátásoknak és a jelenlegi piaci követelményeknek is megfeleljen.

Az iDP+ az acélszerkezeti elem gyártás két talán legfontosabb technológiáját, a termikus vágást és a fúrást egyesíti egy gépen, így a eddigi, legalább két gépet igénylő megmunkálások egy gépen megvalósíthatók.

[youtube]vSL3pNd9tQg[/youtube]

A kombinált technológiás gépen végezhető fúrás, menetfúrás, süllyesztés, de vágható ferde gerendavég, fogazott vagy fecskefark csatlakozás is egy cikluson belül. Mindez annak a forgó asztalnak köszönhető, melyen a fúróorsó és a vágófej található, így a technológiaváltás egy 180°-os elfordulásra egyszerűsödik.

A vágófej lángvágó fúvókáváját a Fagor CNC 8070-es vezérlő 5 szervo tengelyes RTCP funkciójával lehet vezérelni, a vágófej teljesen szabadon körbe tudja járni a munkadarabot. Ennek a mobilitásnak köszönhetően a darab mindkét végén könnyen készíthetők akár 60°-os vágások, letörések, profilok, lejtős csatlakozások, hornyok stb.

Danobat iDP+

Danobat iDP+

Ennek a gépnek a nagy előnyét a mellékidők és az anyagmozgatási idők csökkentése jelenti. Növelhető a végtermék minősége, a határidők rövidíthetők a közbenső munkálatok kiváltásával. A CNC 8070 vezérlés a termékmenedzsment szoftveren keresztül összeköthető az irodai munkaállomásokkal, valamint a vezérlés internet alapú karbantartási szoftverrel is rendelkezik.

A DANOBAT kiemelte, hogy a fejlesztés megvalósulása az ügyfeleikkel folytatott együttműködésnek, a tapasztalatok megosztásának és a felmerült problémák megfelelő megválaszolásának köszönhető. Ezért is működtek együtt a Fagor Automation-nel, hogy a mindig a megfelelő megoldást tudják nyújtani ügyfeleiknek.

További információk

DANOBAT Csoport honlapja.

Megosztás
[
    ]