Újabb mérföldkőhöz érkezett a Sodick

A tömbös és huzalos szikraforgácsolóiról ismert Sodick újabb mérföldkőhöz érkezett el a vállalat történetében. 2013. február 1-én a cég felavatta új gyártóüzemét a thaiföldi Pathumthani városában. A megnyitó során a vezetőség ezen felül örömmel jelentette be, hogy a lineáris hajtással szerelt szerszámgépek összesített eladása 2012-re elérte a 30.000 darabot. Az első ilyen típusú szerszámgépek 1999-ben jelentek meg a cég portfóliójában.

A felavatott thaiföldi gyár

A felavatott thaiföldi gyár

Az új üzemet a világ minden tájáról beérkező, egyre nagyobb megrendelések miatt építette fel a Sodick. Együttműködésben a Sodick másik thaiföldi létesítményével, ez a gyár, csúcstechnológiás felszerelésnek köszönhetően kiemelkedő termelékenységre lesz képes. Legelső üzemét még 1990-ben hozta létra a Sodick Thaiföldön, ami azóta már több mint 1.000 alkalmazottat foglalkoztat.

Ezzel az új létesítménnyel a Sodick gyárainak száma 6-ra emelkedik. Ezeket szándékosan a világ eltérő pontjain hozták létre, annak érdekében, hogy ezzel minimalizálják a geopolitikai kockázatot, és minden körülmények között, az igényeknek megfelelő termelési kapacitással tudjanak üzemelni. Elmondásuk szerint a Sodick Group a jövőben is azon fog dolgozni, hogy egy minél rugalmasabb és stabilabb termelési hálózatot tudjon kialakítani, amivel az ügyfeleknek világszerte a legjobb minőséget tudja nyújtani.

A Sodick vezetősége a megnyitón

A Sodick vezetősége a megnyitón

Az új üzemben a cég tömbös és huzalos szikraforgácsolóiba szánt alkatrészek gyártása, valamint a tömbös szikraforgácsolók összeszerelése fog zajlani. 2013-ra az előrevetített kapacitás 2.000 darab legyártott szerszámgép, amit a következő években tovább terveznek majd növelni.

forrás: sodick.com

További információ

Sodick gépek magyarországi forgalmazója az IC Hungary Kft.
Sodick honlapja.

Megosztás
[
    ]