2014 legnépszerűbb cikkei a CNC.hu-n

Magunk mögött hagytunk egy újabb esztendőt, ezért, ahogy az ilyenkor lenni szokott, mérleget vontunk 2014-es évünkről és összeszedtük a legnépszerűbb, legolvasottabb cikkeinket. Lássuk, mit tartottak a CNC.hu olvasói a legérdekesebb témáknak tavaly!

2015_01_05_bestof_werk_slider_01Az év végi statisztikákat elemezve egyértelműen kijelenthető, hogy továbbra is nagy szolgálatot tesz felhasználóinknak az angol-magyar CNC-s szótárunk, hiszen arányosítva szinte minden látogatónk használta már legalább egyszer a rendszert. A nagy népszerűség miatt úgy döntöttünk, hogy az Angol-Magyar CNC szógyűjteményünket tovább bővítjük, illetve hamarosan indul hasonló, német nyelvű szószedet is, amit reméljük, legalább ennyire hasznosnak fognak találni olvasóink.

Szakmai anyagaink közül továbbra is a kézi hántolással foglalkozó vezeti a listát, de sok olvasót vonzott az 5-tengelyes megmunkálások elméleti hátterével és megvalósításával foglalkozó cikksorozatunk is (Első, Második és Harmadik rész). Szoftveres vonalon nagyon sok megtekintést ért el – nem véletlenül – a CAD-CAM rendszerek legalizálásával foglalkozó sorozatunk, melyben a szoftverek használatának jogi oldalától az ingyenes szoftvereken át a bérleti konstrukciókig igyekeztünk számba venni minden nézőpontot, úgy tűnik, sokak örömére. A szerszámgépek kezeléséhez és a műhelyek mindennapjaihoz is igyekeztünk minél több hasznos információt nyújtani, ezek közül például  a HAAS által készített, a hűtőfolyadék kezelést valamint a tokmánypofa megmunkálást és karbantartást bemutató oktatóvideókat nézték meg a legtöbben, illetve a menetfúrásról, valamint a felületminőség javításáról akartak a legtöbben olvasni.

2015_01_05_bestof_werk_cikkbe

A hazai iparból a házi rendezvényekről szóló beszámolóink érdekelték legjobban olvasóinkat, többek között a Mazak, illetve DMG MORI bemutatónapjairól szóló anyagainkat is kimagaslóan nagy érdeklődés övezte, de nagyon sokan voltak kíváncsiak az AMADA Krakkóban bemutatott gépeire, valamint különösen sokan a TRUMPF ditzingen-i kiállításán bemutatott újdonságaira. A hazai cégek bemutatói közül a Fittingker Kft-nél, valamint a Manz Hungary Kft-nél készült videóink vonzották a legtöbb érdeklődőt, de a hazai innovációknak is igyekeztünk teret biztosítani, melyek közül a BME-n folyó stent kutatásról szóló interjúnkat olvasták el a legtöbben.

Az összegzések alapján úgy tűnik, hogy a szakmai tartalmak mellett népszerűek a letölthető tartalmakról szóló cikkeink is. Előkelő helyezést értek el a mobilos alkalmazásokról szóló cikkeink (elérhetőség ITT és ITT), illetve az RS Components ingyenes CAD szoftverét bemutató, valamint a SolidWorks-höz készült NC szerkesztő és megjelenítő szoftver is nagyon sok olvasónk érdeklődését keltette fel.

2014 a továbbképzések éve is volt. Rengetegen érdeklődtek a CNC technológusi, gépkezelői vagy CAD-CAM területeken alkalmazható tanfolyamok iránt is. Reméljük, egyre többen fognak a jövőben is érdeklődni a szakma iránt vagy fejleszteni tudásukat. Az biztos, hogy mi továbbra is igyekszünk a lehető legérdekesebb és hasznosabb információkkal és tartalommal szolgálni 2015-ben is.

Megosztás
[
    ]