NCT 201 – a nyugalom garanciája 3.rész

„Az NCT minden problémára talál megoldást! A NCT márka nem más, mint betartott ígéret. Jelkép, amely egy különleges élményt szavatol.”

 

nct 000

KR: Lassan 2 hónapja nem hallottunk semmit az NCT 201 – a nyugalom garanciája sorozatról. Mi történt veletek?

AA: Nehéz hónapokon vagyunk túl, aminek már látjuk az eredményét. A sorozatot valóban kicsit elhanyagoltuk, de amit tudtunk, azt a Facebook-on közvetítettük a világ felé.

 

 

KR: Néhány napja mindenféle pletykát hallunk. Mi igaz egy hatalmas méretű köszörűről vagy a gigantikus új szerszámgépes csarnokról?

AA: Hasonló pletykákat én is hallottam, de az ilyen hírek megerősítése vagy éppen cáfolása ügyvezetői hatáskörbe tartozik. Várjuk meg a kedden induló MACH-TECH kiállítást, hátha hallunk újabb pletykákat is. Nyílt titok az NCT család álma, hogy egyszer újra felragyog a magyar szerszámgépgyártás csillaga. Ebben az NCT Kft. zálóshajóként kíván részt venni. Ennek a beszélgetésnek egyébként is teljesen más a témája, úgyhogy lapozzunk. (sokat sejtető fülig érő mosollyal)

 

KR: Sokat hallani a megújult szolgáltatásaitokról.

AA: Az NCT Kft. több mint 20 éve foglalkozik CNC vezérlők, hajtások, motorok és szerszámgépek fejlesztésével, gyártásával, javításával, telepítésével, tervszerű karbantartásával és felújításával. A szolgáltatási oldalunkat teljes mértékben átalakítottuk. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a lehető leggyorsabban és a legjobb minőségben elégítsük ki az ügyfeleink igényeit. Minimális gépállás, maximális minőség. Az elmúlt 5-6 hónap eseményei.

 

1. Megújult az NCT SZÉV (szerviz és vevőszolgálat):

Új egyesített szerezet, új vezetővel, új környezetben. Plusz 1 fő villamosmérnökkel, 1 fő mechanikus szerelővel, 2 új gépkocsival és szervizraktárral bővült az NCT SZÉV. Bízom benne, hogy így még hatékonyabban tudunk reagálni az egyre növekvő igényekre. Az NCT SZÉV „vérprofi” szakemberei minden problémára találnak megoldást és javaslataikra garanciát vállalnak. A tapasztalt szakemberek mellett NCT és Heidenhain alkatrészek azonnali vagy 24 órán belüli szállítását garantáljuk. Ez a teljes nyugalom garanciája.

 

2. Régi és új szolgáltatások:

Hirtelen fel sem tudom sorolni, annyi van. Nagypontosságú szerelőműhely az NCT orsómotorok szerelésére, a főorsók csapágycseréjéhez. Kiegyensúlyozógép 100 kg-ig. Főorsójárató 15 000-es fordulatszámig. Helyszíni rezgésmérés és kiegyensúlyozás. Lineáris tengelyek pontossági mérése lézer interferométerrel. Pozícionálási pontosság beállítása lineáris és nemlineáris kompenzációval. Egyenességmérés és kompenzálás. Dinamikus pontosság bemérése RENISHAW QC20 körteszterrel. Szerszámbehúzó erő ellenőrzése (marógépeken). Tokmány szorítóerő mérése (esztergákon). Rezgés- és zajmérés. Szerszámgépek telepítése, áttelepítése. Szerszámgépek tervszerű, megelőző karbantartása.

 

3. Retrofit munkák, gépfelújítások, vezérlőcserék felpezsdülése:

Gépfelújításban, vezérlőcserében nincs az NCT-nél jobb választási lehetőség. Próbálja ki mindenki az NCT gyors, precíz és hatékony csapatát az ország teljes területén. Vezérlőcsere esetén 24 óra alatt elkészítjük a testreszabott árajánlatot és 4-5 nap alatt elvégezzük a munkát. Az NCT márka nem más, mint betartott ígéret. Jelkép, amely egy különleges élményt szavatol. Az elmúlt 6 hónap eredményei is ezt bizonyítják. Néhány dicsekvésre méltó munkánk képét az alábbi linken bárki megtekintheti.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.557792667588373.1073741828.225001010867542&type=1

 

4. Hasznos tippek és tanácsok, tudásbázis (NCT TB):

Alapvető igény az ipari berendezésekkel szemben, hogy kis ráfordítással sokat és jól működjenek. Mi ehhez adunk hasznos tippeket. Beindítottuk a tudásbázis (NCT TB) sorozatunkat: hírlevelek, fórum, YouTube videók. Karbantartási tippeket és ötleteket adunk, hogy az ügyfelek a lehető leghosszabb ideig elégedettek legyenek a gépeikkel. És ha mégis baj van? Akkor hívják az NCT SZÉV csapatát a +36 30 934 4079-es számon.

 

5. Megerősített technológia:

Közel 10 éves forgácsolói- és programozói tapasztalattal rendelkező kollégát vettünk fel az NCT technológiára, aki egyrészt gyakorlati tudásával támogatja a 3 fős technológusi csapatunkat, másrészt az NCT 201 és a myNCT minden funkcióját aprólékosan leteszteli, szükség esetén javaslatot tesz a javításra. Szintén 2 új SX4-gyel és új munkakörnyezettel támogattuk meg az NCT technológusi csapatát.

 

160

 

6. NCT Akadémia:

Bővült a géppark, az akadémia tanulói immáron 9 szerszámgépen tesztelhetik az NCT Kft. legújabb termékeit és sajátíthatják el a szakma rejtelmeit. CAD/CAM területen 1 fő tanár csatlakozott a tanári gárdához. 2013-ban szinte hetente jönnek a magyar és a külföldi iskolák tanulói. A magyar nyelvű PLC-programozó tanfolyam sikerén felbuzdulva, minden olyan országba angol nyelvű tanfolyami felhívást küldtünk, ahol vannak NCT partnerek. Az első angol nyelvű tanfolyamunk 05.31-én ér véget, a résztvevők amerikai, indiai, horváth, lengyel, lett, orosz, román, török nemzetiségűek. Idén túl vagyunk számos országos rendezvényen, többek között a SZAKMA SZTÁR fesztivál; az országos CNC programozás és gépkezelés verseny; a Lányok napja; az országos Solid Edge tervező verseny. Az Enterprise Group csapatával közös roadshow keretében 9 helyszínen igyekeztünk kedvet csinálni az NCT Akadémiához, az NCT Kft. termékeihez, a CNC forgácsoló szakmához.

 

7. Diszpécserrendszer:

A telefonos rendszer mellett már nagy sikerrel működnek az NCT központi mail címei is. Ha valakinek bármilyen problémája felmerül, azt a hibabejelentes@nct.hu címre várjuk. Az NCT SZÉV (szerviz és vevőszolgálat) munkatársai munkanapokon 7-16 óra között kevesebb mint 60 perc alatt reagálnak az üzenetre. Technológiával kapcsolatos kérdéseket (kezelés, programozás, szerszámozás stb.) a technologia@nct.hu címen fogadjuk és munkanapokon legfeljebb 24 óra alatt megválaszoljuk.

 

8. Facebook:

2012-ben elindítottuk az NCT Facebook oldalát is, ahol hétről hétre 2-3 bejegyzéssel mutatjuk meg eredményeinket. Tavaly év végén még arról álmodoztunk, hogy lesz egy olyan hetünk, amikor legalább 5000 fő nézi meg az oldalunkat. Idén áprilisban már megközelítettük a 9000 fős heti látogatottságot, a „lájkok” száma pedig a 900-as számhoz közeledik. Ez azt mutatja, hogy igény van a magyar fejlesztések, a magyar termékek iránt. Az NCT közvetlenül vagy termékei révén közvetetten több ezer családnak nyújt biztos megélhetést hónapról hónapra. Az egyik legnagyobb figyelemmel kísért esemény az évtizedek óta első, a legutolsó csavarig magyar fejlesztésű EUROturn-12C CNC esztergagép megépülése volt A gép történetét szinte óráról órára lehetett követni a Facebook-on. A kezdeti képek még csak a számítógépen készült látványterveket mutatták és alig 2 hónap leforgása alatt már az ügyfélnél forgácsolt az első eszterga. A MACH-TECH-en a GYOVAI-TECH Kft. részére készített második EUROturn-12C gépünket fogjuk bemutatni. A magyar szerszámgépgyártás igazi remekműve!

 

KR: Zárszóként még egy kérdés. Milyen meglepetéssel készültök a MACH-TECH-re?

AA: Az EUROturn-12C-nél nagyobb meglepetést szeretnél? Kitartás, már csak néhány nap. (már megint az a fülig érő mosoly) Remélem, sokan felkeresnek bennünket a vásár 4 napja alatt. Örömmel venném, ha az ügyfeleink szembesítenének bennünket a hibáinkkal, gyengeségeinkkel. Aki hosszú távon tervez, annak a kritikára talán még nagyobb szüksége van, mint a dicséretre.

 

Folytatjuk…

2013-ban is szeretnénk Önökkel, Önökért, a közös sikerekért dolgozni!

 

Írta: KR

 

További információ:

Az NCT Ipari Elektronikai Kft. honlapja
Apostol Attila e-mail: apostol@nct.hu