Mindenki számára elérhető 3D tervezés és nyomtatás

Az asztali 3D nyomtatás terén vezető MakerBot, és a piacvezető 3D tervezőszoftvereket gyártó Autodesk bejelentette, hogy a két vállalat végleges megállapodást írt alá, amelynek keretében közösen hoznak forgalomba egy 3D tervezőszoftverekből és 3D nyomtatóeszközből álló csomagot a mérnökök, tervezők, építészek, alkotók és művészek számára. A megállapodás magában foglalja a MakerBot Replicator 2 asztali 3D nyomtatók Autodesk 123D-tagsági ajánlatokkal összekapcsolt forgalmazását. Az együttműködésnek köszönhetően a MakerBot Replicator 2 asztali 3D nyomtatók alkalmassá válnak az Autodesk 123D alkalmazáscsaláddal való használatra, így a felhasználók a MakerBot Replicator 2 asztali 3D nyomtatók segítségével még egyszerűbben valósíthatják meg 3D terveiket, mint korábban.

Makerbot Replicator 2

Makerbot Replicator 2

Bre Pettis, a MakerBot vezérigazgatója a 2013-as SXSW konferencia és fesztivál megnyitóján elhangzott beszédében jelentette be az együttműködést, majd a két vállalat az Autodesk új 123D Creature iPad alkalmazásával megtervezett, és a MakerBot Replicator 2 asztali 3D nyomtatóval kinyomtatott figurákat mutatott be az Autodesk által megrendezett SXSW Create eseményen.

Az Autodesk és a MakerBot az együttműködéssel lehetővé kívánja tenni, hogy a felhasználók a MakerBot Replicator 2 asztali 3D nyomtató segítségével készíthessenek 3D modelleket a 123D alkalmazásokkal létrehozott terveikről. A 123D Catch, a 123D Creature, a 123D Design és a 123D Sculpt termékeket magában foglaló Autodesk 123D alkalmazáscsalád segítségével a felhasználók rögzíthetik, megtervezhetik és formába önthetik elképzeléseiket, valamint támogatást és inspirációt kaphatnak a világ egyéb pontjain dolgozó alkotóktól. A MakerBot szerint a MakerBot Replicator 2 asztali 3D nyomtató új mércét jelent a felbontás és pontosság terén, így kiváló minőségű modellek készítésére alkalmas.

forrás: www.autodeskforum.hu

További információ:

A Makerbot hivatalos honlapján.

Az Autodesk 123D appok hivatalos honlapján.