Kihirdették a Solid Edge Országos Verseny győzteseit

Enterprise Group logoAz Enterprise Group támogatási stratégiájának fontos részét képezik az oktatási együttműködések, illetve ezen belül a tehetséggondozás. A vállalat PLM üzletága ennek szellemében, hagyományteremtő céllal szervezte meg a Solid Edge Országos Versenyt, amelyre előselejtezőn keresztül középiskolákban tanuló diákok jelentkezhettek. A versenyt nagy érdeklődés kísérte és a kiírásra a vártnál nagyobb számú – több mint 30 pályázat – érkezett be. A pályaművek értékelése után a döntőre április 12-én, az NCT Akadémia oktatási központjában került sor. A kiválasztott versenyzők közül végül összesen 21 hallgató vett részt a megmérettetésen, akik a 3 órás feladat kidolgozása után kísérő tanáraikkal együtt bepillantást nyerhettek a magyar NCT Kft-nél zajló magas színvonalú szerszámgép fejlesztés és gyártás folyamataiba.

SolidEdge_palyazat1

Az Enterprise Group PLM üzletágát képviselő szakembereknek jutott az a feladat, hogy értékeljék az összetett kérdésekből álló feladatokra adott válaszokat. A feladatok megmutatták, hogy az elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat is rendkívül fontos, hiszen a feladatok jelentős része ipari példákon alapult.

A Solid Edge Országos Verseny nyerteseit Melkovics Péter az Enterprise Group PLM üzletágának értékesítő mérnöke jelentette be. Az értékes tárgyi nyeremények mellett a diákok számára a verseny valódi értékét az ipari körülmények között szerzett szakmai gyakorlat képviselte, illetve a lehetőség a kapcsolatépítésre a tapasztalt mérnökökkel. A feladatsorok értékelése után a következő végeredmény alakult ki:

 

I. Helyezett:

  • Név: Torzsás István
  • Iskola: Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium
  • Felkészítő tanár: Halmi János

 

II. Helyezett:

  •   Név: Bicskei Tamás
  • Iskola: Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
  • Felkészítő tanár: Tóth Béla, Hecskó Róbert

 

III. Helyezett:

  •   Név: Huzsvár Tamás
  • Iskola: Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
  • Felkészítő tanár: Tóth Béla, Hecskó Róbert

 

A beérkezetett pályaműveket itt lehet megtekinteni.

 

SolidEdge_palyazat2

A Solid Edge az egyik legelterjedtebb és leginnovatívabb hibrid (2D/3D) CAD/CAE rendszer Magyarországon, így fontosnak tartjuk, hogy a diákok a tanulmányaik korai szakaszában megismerkedjenek vele” – mondta Szacsky Tibor az Enterprise Group PLM üzletágának vezetője.

A Solid Edge felhasználása jellemzően fakultációban vagy a hivatalos órarendbe illesztve történik a középiskolákban, ehhez az Enterprise Group PLM Üzletága, valamint a Siemens PLM Software minden támogatást megad: az oktatók és a hallgatók számára is ingyenes verziókat biztosít.

Az Enterprise Group Solid Edge Országos Verseny mellett a Siemens PLM Software is nemzetközi tervpályázatot hirdetett.

 

Az Enterprise Group

Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting).

A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., az Audi Magyarország Kft., a MOL Nyrt, a TVK Nyrt., a Magyar Villamosművek Zrt, a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll.

Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnere és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnere.

 

További információ

www.enterprisegroup.hu

Kövesse őket a Facebookon és Twitteren is:

http://www.facebook.com/enterprisegrouphungary

http://twitter.com/EG_Hun

http://www.youtube.com/EnterpriseGroupHUN