HEM 500U: rugalmas, kifizetődő, marási megoldás

Rugalmasság, kompaktság és egyszerű dizájn, valamint egyszerű használhatóság fémjelzi a GF AgieCharmilles új 5-tengelyes marógépét. Az univerzális HEM 500U különösen alkalmas például repülőgépipari alkatrészek gyártására, de általános gyártási feladatokhoz is kiválóan alkalmazható.

HEM 500U a GF AgieCharmilles válasz a vásárlóik rugalmasan alkalmazható, versenyképes és egyszerűen használható sztenderd 5 tengelyes gépek iránti igényére.

A HEM 500U az újonnan kifejlesztett dönthető forgóasztala meggyőző teljesítményt nyújt mind a merevség, mind pedig a sokoldalúság terén. Ez az ergonómikus válasz a precíziós munkadarabok marására prototípus gyártástól a kis szériás gyártásig. A HEM 500U szélesre nyitható ajtajai könnyű munkadarab felfogást és egyszerű hozzáférhetőséget biztosítanak a munkadarabhoz, valamint minden helyzetben jó rálátást a megmunkálási folyamatra.

Ez a funkcionális és egyszerűen használható marógép Heidenhain iTNC 530 vezérlővel kapható, mellyel nagy sebességű, egyúttal nagy pontosságú munkadarab kontúrok is megmunkálhatók. A vezérlés tökéletes összhangban van a megbízható és nagy teljesítményű megmunkálógéppel, mely majd minden “3+2” marási feladathoz alkalmazható. A vezérlés nagy pontosságot és jó felületi minőséget biztosít, nagy tengelysebességek mellett.

A gép robusztus C-keretes felépítésű, mindegyik lineáris szán a B-tengelyt is magában foglaló blokkba van beépítve. A függőleges “Z” irányú mozgást végző főorsó az “Y”-szán merev oszlopára van szerelve.

MIKRON HEM 500U

Az univerzális MIKRON HEM 500U iTNC 530 vezérlővel különösen alkalmas például repülőgépipari alkatrészek gyártására, de általános gyártási feladatokhoz is kiválóan alkalmazható.

Az orsó szánok és gép oszlopainak kompakt kombinációja hatékonyan nyeli el a megmunkálás során ébredő erőket. A szerkezet merevségének köszönhetően gyors és precíz mozgások is megvalósíthatók. Minden szerkezeti elem forgácsolt öntöttvasból készül, mely nagyon jó rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A gép üzembe állításához nincs szükség önálló alapra, mindössze a szintező bakok megfelelő beállítására. Amennyiben a megrendelő a későbbiekben paletta kezelő rendszert is üzembe akar helyezni, akkor csak a megfelelő helyen kell ezt jelezni a megrendelő formulán, a gép a további automatizálásra képes lesz és a bővítés egyszerűen megoldható.

A megrendelő akár alumíniumot, akár acélt munkál meg, a HEM 500U pontosságot, rugalmasságot kifizetődőséget és egyszerű alkalmazhatóságot nyújt számos területen. Repülőgépipari szerkezeti elemek megmunkálásától elektronikai termékek foglalatáig a GF AgieCharmilles HEM 500U megfelelő választás lehet.

 

Elmozdulás    
X-tengely [mm] 500
Y-tengely [mm] 450
Z-tengely [mm] 400
B-tengely [°] +65 / -110
Főorsó    
Legnagyobb fordulatszám [min-1] 12’000
Főorsó csatlakozás   ISO / BT / CAT 40
Asztal-orsó távolság [mm] 150 – 550
Előtolás    
Gyorsjárat  X / Y / Z [m/min] 30 / 30 / 30
Gyorsjárat  B / C [rpm] 17 / 28
Automatizálás    
Szerszámtár [db] DT 30 / CT 60
Palleta automatizálás [db] UPC 320/320 vagy 7 Dynafix 350/350
Munka asztal    
T-hornyos asztal átmérő [mm] 500
Legnagyobb munkadarab tömeg ** [kg] 200
T-hornyok száma   7
T-hornyok távolsága [mm] 63
T-horony méret [mm] 14 0/ +0.02 7
Géptömeg [kg] 5700
Hűtőfolyadék tartály [l] 300
Vezérlés   Heidenhain / iTNC 530

További információ

A GF AgieCharmilles szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója a Galika Szerszámgépek Kft.