5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat

Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. A Stratasys kompozit 3D nyomtatás geometriától függően 2-4x gyorsabb, mint más szénszálas megoldások. Bemutatunk 5 meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást!

1. Fém alkatrészek cseréje vagy fejlesztése szénszálas 3D nyomtatással

Az egyik gyakori aggodalom a gyártás során, hogy a hőre lágyuló műanyagból készült szerszámok valóban elérik-e fémből készült társaik szilárdságát. A meglepő valóság az, hogy az  FDM Nylon12CF bevezetésével, amely Nylon 12 és aprított szénszál keveréke, az így kapott hőre lágyuló műanyag rendelkezik a legnagyobb merevség-tömeg aránnyal az összes FDM anyag közül. Ezáltal kiválóan alkalmas a fém alkatrészek helyettesítésére, mivel az alumíniummal vagy acéllal szemben 3-7-szer könnyebb alternatívát kínál, több mint 900 bar nyomószilárdsággal. A legnagyobb előnye? 50-70 százalékos költségmegtakarítás érhető el vele!

2. A szénszálas 3D nyomtatás előnyeinek kihasználása

A szénszállal megerősített kompozit anyagok a merevség és a szilárdság egy magasabb dimenzióját nyújtják, miközben a teljes súly jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos fém opciók esetében. Az ABS-CF10, amely 10 százalékos darabolt szénszál és ABS műanyag keveréke, egy olyan 3D nyomtatási anyagot mutat be, amely 50 százalékkal erősebb, mint a hagyományos ABS. Ez a kombináció olyan robusztus szerszámokat eredményez, amelyek megfelelnek a gyári szerszámozási alkalmazások követelményeinek, és leküzdik a hagyományos gyártású szerszámoknál felmerülő ütemezési és költségproblémákat.

3. A Stratasys F190CR és F370CR 3D nyomtatói és kompozit anyagai felülmúlják a versenytársakat

Ha megbízhatóságról és pontosságról van szó, a Stratasys F190CR és F370CR 3D nyomtatói és kompozit anyagai páratlanok. A lenyűgöző 99 százalékos rendelkezésre állási idővel és 99 százalékos méretismétlési teljesítménnyel megbízhat ezekben a gépekben, amelyek konzisztens, kiváló minőségű alkatrészeket készítenek az Ön gyártási igényeihez.

4. Felgyorsítja a termelést, és javítja a munkavállalók biztonságát

A szénszálas alapanyaggal történő kompozit 3D nyomtatás alkalmazásával jelentősen csökkentheti a szerszámok gyártásához szükséges átfutási időt. A hagyományos fémszerszámok gyakran időigényes megmunkálási folyamatokra és külső beszállítókra támaszkodnak, ami meghosszabbodott gyártási ütemterveket eredményez. Emellett a 3D nyomtatott szerszámok előnye, hogy lényegesen könnyebbek, mint fém társaik, így könnyebben kezelhetők, és ezáltal csökken a munkavállalók terhelésének mértéke és sérüléseinek kockázata.

5. Alkalmazza az innovációt és biztosítsa a jövőre nézve a működését

A gyártási technológia folyamatos fejlődésével a kompozit 3D nyomtatás és a szénszálak integrálása stratégiai lépés, hogy versenyelőnyt szerezzen. A Stratasys által kínál élvonalbeli megoldásokba való befektetéssel Ön olyan eszközökkel és anyagokkal ruházza fel vállalkozását, amelyek szükségesek ahhoz, hogy hatékonyan és eredményesen oldja meg a mindennapi kihívásokat a gyártásban.

A 3D nyomtatáshoz használható kompozit anyagokkal hatékonyan leküzdhetők a gyártás során mindennapos, az ütemtervez és költségkeretet illető kihívások. Tudja meg, hogyan teheti hatékonyabbá a gyártási műveleteket kompozit 3D nyomtatással, töltse le a 4 oldalas, magyar nyelvű tájékoztatót a VARINEX honlapján!

Forrás:

Megosztás
[
    ]