Gordiusz Alfa a Mach-Tech 2013 kiállításon

A Gordiusz Alfa – A Fémipar szakértője! a MachTech – Az Ipar Napjai 2013. Nemzetközi Szakkiállításon mutatja be az A. pavilon, 104/D standján 2013. május 28 és 31. között stratégiai partnerei termékeit. A német Weinbrenner B12 panelhajlító cellát, a tajvani gyártmányú ARISTECH gyár két termékét a CNC 430+G60A EDM Tömbszikra-forgácsolót és az LSD 30+30A Szikrafúrót, illetve az innovatív fejlesztéseiről jól ismert NIKON Metrology LK CMM Koordináta mérőgépet és a hozzátartozó LC15Dx érintésmentes 3D lézerszkennert.

A Weinbrenner márkanév több mint 50 éve egyet jelent a minőségi lemezhajlítási technológiával. A német termékek között a jó minőséget és a megbízhatóságot szavatolják. Mára a Weinbrenner Maschinenbau egy olyan nemzetközi szereplővé vált, amely az ipar lemezhajlítási szektorában szinte minden követelménynek megfelelő termékskálával rendelkezik. A cég által előállított jó minőségű gépek a legújabb technológiák felhasználásával készülnek, mind a mechanikai, hidraulikus és az elektromos elemeket tekintve. A Weinbrenner komplett hajlító cella tökéletesen alkalmazható lemezből készített alakzatok rugalmas, félautomata és komplex munkadarabok elkészítésére. A nyitott struktúrájának köszönhetően a B12 használható különálló gyártási elemként, ugyanúgy, mint egy gyártási lánc integrált elemeként.

A funkciói az alábbiak:

gordiusz_weinbrenner

A Weinbrenner B12 kompakt és időt megtakarító hajlító cella lehetőséget nyújt kocka alakú fémlemez
alkatrészek minden oldalának meghajlítására.

A megfogó pofa a hajlító állomásban található, mely megfogja a lemezt a hajlítás előtt. A cserélhető megfogó szerszámok a gyorsmegfogó eszközben vannak elhelyezve. Mindkét hajlító pofák (1 a felfele hajlításhoz, 1 a lefele hajlításhoz) működteti a hajlítást. A hajlító állomás hátsó része a teljes hajlítási hosszban nyitott. A felhasznált elektronikus elemek egy dobozban vannak elhelyezve, így ezek beállítható a géptől függetlenül. Minden elektronikus elem plug-in csatlakozóként van megtervezve.

Könnyű programozni és működtetni a Sinumerik 840D vezérlő által. Magában foglalja a csatlakoztatást PC-hez vagy más háttértárhoz. Egy könnyen használható diagnosztikai rendszer mutatja az összes elem aktuális státuszát a gépen.

Aristech- LIEN SHENG Mechanical & Electrical Co

A Gordiusz Alfa olyan gyártók termékeit forgalmazza, amelyekben tökéletesen megbízik, így bátran ajánlhatja partnereinek. Az taiwani gyártmányú szikraforgácsoló gyártója az Aristech, régóta gyárt huzal- és tömbszikra-forgácsoló gépeket. A gépek PC alapú vezérlőrendszer vezérli, mely könnyen kezelhető és látványos. A megrendelő kérése szerint a gép felszerelhető különböző kiegészítők széles tárával. Akármelyik termékünket választja, mindig a minőséget választja, melyet mi garantálunk. A kiállításon az ARISTECH CNC 430+G60A EDM Tömbszikra-forgácsoló berendezés és az ARISTECH LSD 30+30A Szikrafúró kerül bemutatásra.

aristech_gordiusz

Aristech LSD 30+30A Szikrafúró (bal) és Aristech CNC 430 EDM Tömbszikra-forgácsoló (jobb)

NIKON LK CMM Koordináta mérőgép – Sokkal több, mint precizitás

A NIKON Metrology LK típusú koordináta mérőgépei a CMM technológia csúcsát képviselik. Az LK Mérőgépek egy rendszerben képesek dimenziónális, pozíció és felületi mérések elvégzésére. Az érintéses és érintésnélküli érzékelők teljes skálájával kombinálva a mérőgépek valódi multi-szenzoros képességet nyújtanak. Az érzékelők gyorsan kicserélhetőek, ezáltal egyesítve a geometriai és felületi mérést egyetlen mérési rutinban.

Az LC15Dx életképes alternatívát kínál a mérőtapintóval szemben számos nagypontosságú CMM alkalmazásban. A gyártók nagyobb bizalomra tesznek szert termékeik méretpontossága tekintetében anélkül, hogy ez az ütemidők rovására menne. Az alkatrészek, geometriák és anyagok nagyobb választéka hatékonyabban mérhető, beleértve sok olyan alkatrészt, amelyek túl aprók vagy törékenyek a letapogatásos érzékeléshez. A legújabb lézerszkenner technológiának köszönhetően az LC15Dx áthidalja a lézerszkennerek és a mérőtapintók pontossága közötti hézagot. A Nikon egyedülálló ESP3 technológiája intelligens módon, valós időben alkalmazza a lézerbeállításokat minden mérési pontra. A felületek, anyagok, kikészítések, színek és átmenetek szélesebb választéka és ötvözése hatékonyabban, felhasználói beavatkozás, kézi beállítás és az alkatrészek befújása nélkül mérhető, még a kicsi és törékeny alkatrészek is.

Az LC15Dx lényeges előnyöket kínál a nagypontosságú alkatrészek és kis geometriák széles választéka számára, így az apró részletekhez, félkemény alkatrészekhez és az igényesebb anyagokhoz:

 • FOLYAMAT TERMELÉS – K&F – REKONSTRUKCIÓ
 • MÓDSZER FORGÁCSOLT – FRÖCCSÖNTÖTT – KIVÁGOTT – ÖNTÖTT – KOVÁCSOLT
 • ANYAG FÉM – MŰANYAG – GUMI – AGYAG – KERÁMIA – KOMPOZITOK
 • KIKÉSZÍTÉS FORGÁCSOLT – POLÍROZOTT – BEVONATOLT – FESTETT – KEVERT SZÍNEK
 • SZERKEZET FOGAZOTT – LÁGY – RUGALMAS – TÖRÉKENY
 • TULAJDONSÁG FELÜLET – GEOMETRIAI JELLEMZŐ – PROFIL – METSZET
gordiusz_nikon

NIKON LK CMM Koordináta mérőgép

weinbrenner_logoA Weinbrenner Maschinenbau cégről:

A Weinbrenner márkanév több mint 50 éve egyet jelent a minőségi lemezhajlítási technológiával. A német termékek között a jó minőséget és a megbízhatóságot szavatolják. Mára a Weinbrenner Maschinenbau egy olyan nemzetközi szereplővé vált, amely az ipar lemezhajlítási szektorában szinte minden követelménynek megfelelő termékskálával rendelkezik. A cég által előállított jó minőségű gépek a legújabb technológiák felhasználásával készülnek, mind a mechanikai, hidraulikus és az elektromos elemeket tekintve. A Weinbrenner termékek a Gordiusz Alfa értékesítési hálózatán belül érhetőek el.

aristech_logoAz Aristech cégről:

A Gordiusz Alfa olyan gyártók termékeit forgalmazza, amelyekben tökéletesen megbízik, így bátran ajánlhatja partnereinek.

Az taiwani gyártmányú szikraforgácsoló gyártója az Aristech, régóta gyárt huzal- és tömbszikra-forgácsoló gépeket. A precíz gyártási folyamatoknak köszönhetően igényes összeszerelés jellemzi a berendezéseket az élek és kapcsolódó felületek esetén is.

A jól felszerelt alapgépek a kiegészítők széles skálájával rendelhetőek, legyen szó tömb vagy huzalszikra-forgácsoló berendezésről. A gépeket PC alapú vezérlőrendszer vezérli, mely könnyen kezelhető és látványos. A megfelelő és hosszú élettartamú működést az elérhető alkatrészbázis segíti. Akármelyik Aristech terméket választja, mindig a minőséget választja.

nikon_logoA NIKON Metrology-ról:

A Nikon méréstechnika vezető a piaci szegmensében, kimagaslóan precíz berendezéseket és méréstechnikai megoldásokat kínál, legyen szó akár klasszikus koordináta mérőgép vagy a mobilitás szabadságát biztosító, többkoordinátás mérőkar alkalmazásáról. A mérőgépek felszerelhetőek az új generációs, digitális LC és XC lézer szkennerekkel, a hordozható eszközök pedig a digitális ModelMaker 3D lézer szkennerrel, melyek teljesítményükkel kiemelkednek a piaci résztvevők által kínált termékek közül. A mérési palettát a nagy pontosságú Lézer Radar, az iGPS rendszerek, illetve a röntgen és CT ellenőrző rendszerek teszik teljessé.

A gyártók ellenőrzési igényeire kifejlesztett modern méréstechnikai termékek felhasználói az autóipari, elektronikai, repülőgép gyártó, gyógyszergyártó és más ipari szegmensek szereplői.

NIKON Méréstechnikai megoldások:

 • CMM lézer szkennelés
 • Kézi lézer szkennelés
 • Robotvezérelt lézer szkennelés
 • Röntgen és CT vizsgálat
 • Képalkotó mérőműszerek
 • Mérő/Ipari mikroszkópok
 • Nagyléptékű méréstechnika
 • CNC és hordozható CMM-ek
 • Méréstechnikai szoftverek
 • Méréstechnikai szolgáltatások

logo_gordiuszA Gordiusz Alfa cégről

„Gordiusz Alfa a fémipar szakértője!”

Ez számunkra azt jelenti, hogy megoldásokat szállítunk a fémiparban, tehát küldetésünk fő sarokpontja:

Kitűnő minőségű termékekkel, szolgáltatásokkal és vevőink elégedettségével szolgájuk a gépipar folyamatos fejlődését. Ehhez ismernünk kell a vállalkozások igényeit, partnereink piaci adottságait, hogy rugalmas, célorientált ajánlatokat adjunk, az igényeiknek megfelelően. Sikerünk alapja nem a gyors üzlet, hanem sokkal inkább a megbízható partneri kapcsolat és a személyes konzultáció. Nem egy szerszámgépet vagy szolgáltatást értékesítünk, hanem folyamatos, kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatokat alakítunk ki, és ezt hosszútávon működtetjük partnereinkkel, így járulva hozzá az ipar fejlődéséhez. Cégünk összekötő kapocs a modern technológiák szállítói és felhasználói között. A Gordiusz Alfa által forgalmazott termékekkel kapcsolatos további információkért kérjük látogasson el a www.gordiuszalfa.hu honlapra.