Go!MODEL – új lehetőségek a 3D szkennelésben

A 3D Systems egy egyszerűen és hatékonyan használható 3D reverse engineering, azaz fordított mérnöki tevékenységre szolgáló megoldást jelentett be Go!MODEL néven. Ez az új tervezői szoftver kifejezetten a 3D-s méréstechnológiára szakosodott Creaform Go!SCAN 3D hordozható kézi szkennereihez készült. A szoftver kifejlesztésében mind a két cég aktívan részt vett. A mostantól elérhető integrált Go!MODEL és Go!SCAN 3D csomag segítségével a felhasználók könnyedén megörökíthetik a 3D-s fizikai tárgyakat, és a rögzített adatokból közvetlenül olyan kiváló minőségű renderelt terveket hozhatnak létre, amik ideálisak akár a 3D nyomtatáshoz is.

A Go!MODEL letisztult kezelői felülete

A Go!MODEL letisztult kezelői felülete

A 3D Systems Rapidform platformjára épülő Go!MODEL egy könnyen használható és megfizethető szoftver, ami ugyanakkor professzionális hálószerkesztési lehetőségekkel, automatikus NURBS modellezési képességgel és olyan további funkciókkal rendelkezik, amiket kifejezetten a Creaform Go!SCAN 3D kézi szkenneréhez alakítottak ki.

A Go!MODEL legfontosabb tulajdonságai:

  • Szkennelt tárgyak szerkesztése és optimalizációja a Go!MODEL hatékony funkcióival
  • Beépített varázsló a gyakran használt feldolgozási lépések automatizálásához.
  • A decimálásnak köszönhetően a fájlok mérete a felére csökkenthető úgy, hogy közben a pontosság alig romlik
  • Intelligens funkció, a modellen található lyukak görbület alapú foltozására.
  • NURBS felületek létrehozása kiváló pontossággal

“A Go!MODEL kiszélesíti a VXelements adatgyűjtő szoftver lehetőségeit és funkcióit, így a Go!SCAN 3D felhasználók a lehető legtöbbet tudják kihozni a szkennelt adatokból.” – foglalta össze Daniel Brown, a Creaform termékmenedzsere. “A Go!MODEL háló optimalizáló és NURBS modellezó funkciói különösen kiemelkedőek.”

forrás: 3dsystems.com

További információ:

A dedikált Go!SCAN 3D honlapon.