FANUC LR Mate 200iD

Bevezetésre került a rendkívül sikeres LR Mate 200iC robot legújabb változata, az LR Mate 200iD, amelyet kompaktabb méret, megnövelt tengelysebesség, nagyobb munkatér és fokozott terhelhetőség jellemez. Az új továbbfejlesztett modell könnyedén integrálható alapkivitelű és célgépekbe. Az egység össztömegének csökkenése, valamint padlóra, mennyezetre és falra szerelhetősége maximális rugalmasságot, könnyű felhasználhatóságot és megbízhatóságot garantál a végfelhasználók számára.

Mindössze 25 kg-os tömege révén (amely elődjénél 2kg-val kevesebbet jelent), valamint a 15mm-el keskenyebb robotkarnak köszönhetően könnyedén és rugalmasan helyezhető el, valamint költséghatékony alternatívát jelent a helyhez kötött automatizálással szemben.

A 6 tengelyes LR Mate 200iD terhelhetősége 7 kg-ra nőtt, a továbbfejlesztett csukló pedig hosszabb szerszámkorrekciót tesz lehetővé. A tengelyek fokozott sebessége akár 25%-os növekedést is elérhet, miközben a csukló nyomatéka és terhelhetősége is megnőtt. Ezek a fejlesztések azt eredményezték, hogy az LR Mate 200iD képes megfelelni a szabványos próbapadon (25mm x 300mm x 25mm) való tesztelés felállította követelményeknek, 1kg-os terhelés mellett 0.32 mp alatt gyorsulása 35%-al gyorsabb, vagy ciklusideje 187.5 ciklus/perc.

Csövek fúrása és mozgatása LR Mate 200iD segítségével

Csövek fúrása és mozgatása LR Mate 200iD segítségével

A nagy munkatér, a 717 mm-es kinyúlás és a 7kg-os terhelhetőség együttesen megoldások széles tárházát kínálja nagy termelékenységű mozgatási és összeszerelési alkalmazásokhoz.

A kisméretű kivitelezésnek és a megnövelt munkatérnek köszönhetően a robotkar telepítése valamint a hozzáférés sokkal egyszerűbb, a karkinyúlás pedig vízszintesen és függőlegesen is megnövekedett.

A kisebb tömeg, valamint az tény, hogy padlóra és mennyezetre is felszerelhető, lehetővé teszi a rendszerintegrátorok számára, hogy olyan berendezéseket tervezzenek, amelyekhez könnyű hozzáférni, ezáltal is csökkentve a termékátállási vagy karbantartási időt.

A robotkarba beépített kábelek és pneumatika megelőzi a kábelek elakadását, valamint idő előtti kopását és a programozást is gyorsabbá teszi. A levegő a be-és kimeneti csatlakozók és az akár három kétutas mágnesszelep mellett az LR Mate integrált (erő és alakfelismerő) érzékelővel, Ethernet-kapcsolattal és segédtengely-kábelekkel szerelhető fel.

Az alapkivitel IP67-es védettségű (opcionálisan IP69), ezért szigorú tisztasági követelményeket támasztó helyeken is használható, költséges kiegészítő védőberendezések nélkül.

A helytakarékos, kisméretű kivitel és a gépalap szerény helyigénye miatt ideális megoldás kompakt robotcellákba, gyártósorokhoz, és gépekhez/gépekre történő felszereléshez.

A kompakt egységet a FANUC legújabb generációs intelligens és energiatakarékos R-30iB Mate vezérlője irányítja, költséghatékony mozgatási és átrakási megoldásokat nyújtva a gép- és rendszergyártók számára.

 

Megosztás
[
    ]