Elérkezett a digitális fogászatok kora

Míg korábban csak a nagy tőkével rendelkező intézmények tudták kihasználni a digitális fogszabályozás előnyeit, az Objet30 OrhoDesk 3D nyomtató megjelenésének köszönhetően ez a gyorsabb és hatékonyabb technológia mára a kisebb rendelők és klinikák számára is elérhetővé vált. Az alapvető problémát eddig a 3D nyomtatók ára és mérete jelentette a kis rendelők számára, így a Stratasys új fogászati modellje pontosan ezekre hivatott megoldást nyújtani.

Avi Cohen, a Stratasys fogászati részlegének igazgatója így látja a trendek alakulását: “Amikor a közeljövőben visszatekintünk, azt látjuk majd, hogy 2013. volt az az év, amikor a fogászati rendelők visszafordíthatatlanul átlépték a határt a hagyományos kézi és a teljesen digitális munkafolyamatok között. A legtöbb fogászati szakember már régóta várja ezt az átalakulást, mivel a CAD/CAM megoldások nem csak gyorsabbak, hanem segítségükkel jobb és pontosabb termékek is gyárthatók, ez pedig elengedhetetlen a versenyképesség megőrzéséhez. A digitális technológiákra való egyre gyorsabb átállásnak köszönhetően a fogászati rendelőkről alkotott kép már soha nem lesz olyan mint korábban.”

Egy olyan megfizethető 3D nyomtató, ami megőrzi a nagyobb modellek pontosságát és rugalmasságát, és eközben elfér egy íróasztalon, mindent megváltoztat a fogászati szektorban.

Az új Objet30 OrthoDesk legfontosabb jellemzői:

  • Egy menetben akár 20 modell is gyártható
  • Kifejezetten a fogászati alkalmazásokhoz kifejlesztett alapanyagok
  • Az egyetlen 3D nyomtató, ami gipsz modelleket kiváltó minták és biokompatibilis elemek gyártására is képes
  • Halk és tiszta működés, így irodai használatra is alkalmas
  • Könnyen illeszthető 3D szkennerekhez és CAD/CAM rendszerekhez

Technikai paraméterek

 

Asztal mérete X/Y/Z 300/200/100 mm
Rétegvastagság (Z irány) 28 μm
Felbontás X/Y/Z 600/600/900 dpi
Alapanyag kezetták 4 x 1kg
Befoglaló méretek 825/620/590 mm
Tömeg 93 kg
Objet30 OrthoDesk

Objet30 OrthoDesk

További információ

Az Objet30 OrthoDesk hazai forgalmazója a Varinex Zrt.