Új, fejlett fúvókatechnológia optimalizálja a hűtőközeg használatát

A hűtőközeg megmunkálás közbeni pontos célzásával maximalizálható a forgácseltávolítás. A pontosság és a nyomás azonban a hűtőközeg két egyforma fontosságú szempontja. A nagy pontosságú hűtőközeghez alacsonyabb nyomásra van szükség. Minél magasabb a nyomás, annál nehezebben megmunkálható anyagok esetén is jó eredmények érhetők el.

Sandvik Coromant HPC lapkaA korszerű fúvókatechnológiának és a minden megmunkálási alkalmazáshoz megfelelő, egyedi, acél, rozsdamentes acél és HRSA anyagokhoz kifejlesztett lapkageometriának köszönhetően a Sandvik Coromant úttörőnek számít a hűtéstechnológiai megoldások terén. Március 1-jén még tovább bővül a megmunkálási alkalmazások köre.

A lapkageometriák és a rögzített fúvókákkal ellátott szerszámtestek új választékának köszönhetően biztosított a precíz hűtőközeg-áram a vágási zóna középpontjába.

Fejlett fúvókatechnológia

A hűtőközeg pontosan a forgácsolási területre irányított fúvókákon keresztül jut el a szivattyútól az élhez. Az ék alakú hűtőközeg hatékonyan távolítja el a hőt a forgácsolási zónából, valamint kiválóan alakítja a forgácsot. A teljesség igénye nélkül a fejlett forgácsszabályozás és a megnövekedett szerszámélettartam a két legfontosabb előny, ami hozzájárul a biztonságos és előre tervezhető megmunkáláshoz, illetve megakadályozza a nem tervezett gépleállásokat.

A nyomástól függetlenül fokozott termelékenység érhető el még a bonyolult megmunkálási feladatok és a nehezen megmunkálható anyagok esetében is.

Alacsony nyomás 7–10 bar (100–150 psi)

Alacsony nyomás alkalmazása esetén az új, nagy pontosságú fúvókákkal rendelkező Sandvik Coromant CoroTurn HP tartók teljesítményükkel felülmúlják a hétköznapi szerszámtartókat – amelyek általában elárasztják a hűtőközeget -, így fejlett forgácsellenőrzés és jobb folyamatbiztonság érhető el acél és más általános anyagok esetén. Másik előnyös hatásnak számít, hogy lényegesen magasabb forgácsolási paramétereket lehet alkalmazni.

A Sandvik Coromant bemutatja az új, fejlett fúvókatechnológiát, mely nagy pontosságú hűtőközeg-sugáráramot biztosít.

A Sandvik Coromant bemutatja az új, fejlett fúvókatechnológiát, mely nagy pontosságú hűtőközeg-sugáráramot biztosít.

70–80 bar (1000–1200 psi)

A nagy igénybevételt támasztó anyagok, mint pl. a duplex rozsdamentes acél és a HRSA anyagok esetén, magasabb hűtőközeg-nyomásra van szükség. Az egyedi CoroTurn HP fúvóka technológia az új -SMC, -MMC, – PMC lapkageometriával kombinálva lehengerlő termelékenységet eredményez.

150–200 bar (2200–2900 psi)

Kevés gép képes erre a nyomástartományra, a Sandvik Coromant azonban szabványos tartókat és lapkákat kínál, melyek alkalmasak 275 bar (3900 psi) nyomású hűtőfolyadékhoz is. A Coromant Capto befogóegység magas, 200 bar (2900 psi) nyomású hűtőközegnél páratlan teljesítményt nyújt, biztosítva a gép kihasználásának optimalizálását a csökkentett gépbeállítási és gyártási idő által.

Szerszámtartók

A Sandvik Coromant fejlett hűtési technológiájának előnyeit eddig elsősorban a Coromant Capto®, SL- és QS tartórendszert és a kapcsolódó gyorscsere funkciót használó ügyfelek élvezhették. Mostantól az általános szerszámokhoz is alkalmazható ugyanez a technológia, így bárki, aki hűtéssel történő megmunkálást végez hasznát veheti ennek a kimagaslóan hatékony technológiának (akár kisebb esztergálási munkák során is).

forrás: sandvik.coromant.com

További információ:

A Sandvik Coromant honlapja.