SORALUCE TR maróközpont: kiemelkedően hosszú idejű precíziós megmunkálás

Soraluce TR_2

A TR maróközpont egy portál típusú marógép, melyet optimális merevsége, vibrációelnyelése és nagyfokú mechanikai stabilitása tesz különlegessé. Erőteljes kialakításának és a szigorú, pontos szerelési eljárásnak köszönhetően precízióját kiemelkedően hosszú ideig megőrzi. Ideális szerszámgép nagy pontosságú fröccsöntött termékek gyártói valamint közepes méretű munkadarabok beszállítói számára.

A készülék 16.500 kg-os munkadarabokkal is megbirkózik, kifejezetten nehéz, nagy teherbírású ágyas maróközpontnak számít a jelenlegi piacon. A lineáris megvezetésnek, valamint a dupla fogasléces meghajtásnak köszönhetően magas dinamika érhető el akár 35 m/perc előtolási sebességgel. A készülék nagy nyomatékú közvetlen meghajtású orsóval rendelkezik, ami alacsony hőszintet, minimális karbantartási igényt, alacsonyabb zajszintet, de mindenekelőtt magas precíziót és hatékonyságot jelent.

A TR maróközpont Soraluce ortogonális fejjel is szerelhető, amelynek kompakt kialakítását kifejezetten az ilyen típusú gépekhez tervezték. A fej lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a gép teljes bejárási úthosszát, elmozdulási tartományát kihasználhassa, ezen kívül szükségtelenné teszi további munkadarab-rögzítők alkalmazását.

Környezettudatos kialakítás

A szerszámgép ágazatban a Soraluce az első olyan cég, amely megszerezte az UNE 150.301 szabvány szerinti Eco-Design tanúsítványt. A cég menedzsment rendszerére is vonatkozó előírásokat a vállalat sikeresen átvette és azokat a TR maróközpont gyártása során is alkalmazta. A TR szerszámgépet már ezek szerint a szabványok szerint gyártották, így a gépet 16%-kal kisebb környezetterhelés jellemzi, amely a következőkből ered: 11%-kal kisebb energiafelhasználás a gyártás, 16%-kal takarékosabb áramfelhasználás és 21%-kal alacsonyabb kenőanyag-felhasználás a működés során.

Soraluce TR

Accura marófejek – Fejkalibráló rendszer

A TR maróközpont választható felszereltsége közé tartozik a fejkalibráló rendszer. A rendszer nagy precíziójú megmunkálást biztosít, mivel lehetővé teszi a marófej pozicionálási eltéréseinek korrekcióját. A fejkalibráló rendszer lelke egy, a Soraluce által kifejlesztett szoftver, amely automata és ortogonális marófejek esetében kijavítja az indexelt tokmányok pozicionálási eltéréseit. Lehetővé teszi mind a fej kinematikus értékeinek korrekcióját, mind a 90°-os ortogonális munkasíkok (M10 funkció) illetve bármely közbenső munkatérsík korrekcióját. A fejkalibráló rendszerrel felszerelt TR gép az egyik legjobb választás, ha valóban számít a magas precízió és a megbízhatóság.

forrás: Soraluce

További információk

A Soraluce honlapja.

Megosztás
[
    ]