ScrewClip – A csavarok őre

OTTO ROTH csavarrögzítési megoldásMindenki által ismert probléma: kiveszünk egy csavart, leszereljük az burkolatot és mikor vissza szeretnénk tenni, akkor nem találjuk a csavart. Nem hiába irja elő a gép- és berendezésgyártás számára, a gépekről szóló EU irányelv (2006/42/EG), hogy a rögzítőrendszernek a védőburkolathoz vagy a géphez kapcsolódva kell maradniuk, amikor a védőburkolatot eltávolítják.
Hogyan válhatnak a csavarok elveszíthetetlenné? Az OTTO ROTH termékei között már megtalálható a ScrewClip, melyet már számos ügyfél alkalmaz.

A gép- és berendezésgyártás számára szóló EU irányelv 63 oldalon keresztül tárgyalja az Unióban forgalomba kerülő gépekre vonatkozó legfontosabb munka- és egészségbiztonsági követelményeket. Ezen előírásokat a gyártók nem hagyhatják figyelmen kivül, ez az EU irányelv alapfeltétele a CE jelölésnek, amely nélkül az EU-ban nem kerülhet berendezés forgalomba. Az OTTO ROTH, mint a kötőelemek területén felelős vállalat, különösen fontosnak tartja az EU irányelvben előirtak alkalmazhatóságát. Ezért az irányelvben előírt: „a rögzítőrendszereknek a védőburkolathoz vagy a géphez kapcsolva kell maradniuk, amikor a védőburkolatot eltávolítják” követelményeknek megfelelő kötőelem rögzítési megoldást dolgozott ki.OTTO ROTH Logo

Az irányelv megalkotásának hátterében a mindennapi feladatok során felmerülő problémák állnak. Amikor eltávolítunk egy védőburkolatot pl. karbantartási munkák elvégzése miatt, a rögzítőcsavarok könnyen elveszhetnek. Emiatt nem zárható ki, hogy a visszaszerelést el kell halasztani, vagy a szerelőnek más rögzítési megoldást kell keresnie, esetleg egy nem oda való kötőelemmel rögzíti a burkolatot. Mivel ezek a megoldások komoly balesetveszélyt rejtenek magukban, kerülendő az alkalmazásuk. A gépekről szóló 2006/42/EG irányelv hatályba lépése óta, a biztosítók az ilyen irányú kockázatokból eredő károkra vonatkozó kérelmeket elutasítják.

A OTTO ROTH szakemberei megvizsgálták, milyen műszaki lehetőségek állnak rendelkezésre a csavarkötés kioldása esetén a csavarok elvesztésének megakadályozására. Ügyfeleikkel történt egyeztetéseik és gyakorlati tapasztalataik felhasználása nyomán a termékkel szemben a következő igényeket támasztották:

  • a rögzítőrendszer utólag könnyen beépíthető legyen
  • a rögzítőrendszer beépítése a gépben/berendezésben szerkezeti változtatás nélkül elvégezhető legyen
  • ne legyen szükséges a meglévő kötőelem cseréje
  • hézagmentes csavarkötés kialakítása
  • bármilyen szilárdságú csavarnál felhasználható legyen
  • a leszerelhető védőburkolatokra ráépíthető legyen
OTTO ROTH csavarrögzítési ábra

Kattintson a képre a nagyításhoz

A fenti tulajdonságokat teljeskörűen kielégítő terméket sikerült ügyfelei rendelkezésére bocsátania, ezek már a leggyakrabban használt méretekben rendelhetőek is.

Az OTTO ROTH-ról röviden:
Sokoldalúság, szakértelem, megbízhatóság. Ezen tulajdonságok fémjelzik az OTTO ROTH céget immáron 1914 óta. Büszkék arra, hogy ma több, mint 100.000 árucikkből álló választékukkal és szolgáltatások széles skálájával állnak ügyfeleik rendelkezésére. A szabványos és az egyedi műszaki rajz alapján, prezíciós megmunkálással saját üzemükben készített alkatrészek kereskedelme során a minőség, a határidők betartása és szakképzett munkatársainak munkája nyújt garanciát az ügyfelek elégedettségére.
Az OTTO ROTH-nál a C-alkatrész menedzsment során jelentkező speciális igényeihez is megtalálja tapasztalt, megbízható partnerét. Mostanra több, mint 10.000 ügyfél használja termékeiket és szolgáltatásaikat a legkülönbözőbb iparágakban.

forrás: OTTO ROTH

További információ:

Az OTTO ROTH hivatalos oldalán

Megosztás
[
    ]