Schuler AG változásai

Dr. Peter Jost - Chief Operating Officer

Dr. Peter Jost – Chief Operating Officer

A Schuler AG-nál jelentős változások történtek a 2013-as esztendő elején. Az osztrák székhelyű Andrizt AG jó néhány vezetője a Schuler Felügyelő Bizottságában folytatja munkáját. Többek között Dr. Peter Jost is váltott, a Schuler AG új operációs igazgatójaként a beszerzésért, a termelésért és a logisztikáért lett felelős.

Mint a fémalakítás technikai és globális piacvezetője, a Schuler AG gépeket, gyártósorokat, prés szerszámokat és szerviz szolgáltatást biztosít a teljes fémfeldolgozó ipar számára. A társaság mintegy 5.500 embert foglalkoztat és képviselteti magát termékeivel, értékesítő irodáival 40 országban a világ minden táján.

A majdnem két évszázados múlttal rendelkező Schuler AG Felügyelő Bizottságának összetétele ez év elején megváltozott. A lemezsajtoló ellenőrző szerv az Andritz AG vezérigazgatóját, Dr. Wolfgang Leitnert nevezte ki a Felügyelő Bizottság elnökének, Dr. Robert Schuler-Voith helyett. A Schuler AG Felügyelő Bizottságának hat részvényese van, míg a cég alkalmazottait szintén hatan képviselik.

Dr. Peter Jost 2013. március 6-án csatlakozott a Schuler AG-hez operációs igazgatóként. Erre az újonnan létrehozott pozícióra a Felügyelő Bizottság nevezte ki, mint a lemezsajtoló részleg vezetőségének ötödik tagját.

„Dr. Jost széleskörű tapasztalattal rendelkezik a mérnöki gyártás és beszerzés területén. A működési irányítás elismert szakértőjének köszönhetően előnyre tettünk szert.” – mondta Dr. Wolfgang Leitner, a Schuler AG Felügyelő Bizottságának elnöke.

Az osztrák születésű Jost szintén a grazi székhelyű műszaki Andritz-csoporttól jött, ahol különböző vezetői pozíciókat töltött be eltérő területeken – elsősorban a gyártásban és beszerzésben – 1997 óta. A legutóbbi munkája során az Andrizt AG operatív vezetését irányította, emiatt teljes körű felelősséggel tartozott a komplett beszerzési és gyártási folyamatokért.

 

forrás: schulergroup.com 

További információ:

Schuler honlapja.