Orbitec 20 a szelepházak egylépcsős gyártásához

A Yamazaki Mazak újdonságnak számító Orbitec 20 szerszámgépét kifejezetten az energetikai szektor beszállítóinak fejlesztették ki, és jelenleg a sorozat minden modelljét a cég Kentucky államban (USA) található üzemében gyártják. Az Orbitec 20 számos a szelepeknél előforduló alakzatot egyetlen befogásban el tud készíteni, legyen szó homlokmarásról, szármarásról, lépcsős fúrásról, menetfúrásról vagy belső hornyok marásáról. Ebből következően ez a szerszámgép jelentős termelékenység növekedést képes biztosítani minden szelepgyártó számára a beállási idők csökkentésén keresztül.

Mazak Orbitec 20

Mazak Orbitec 20

Az Orbitec 20 egy olyan költséghatékony szelepház megmunkáló központ, amely a szűk tűréshatárok betartása mellett is képes az előforduló szelepek 75%-át egyetlen befogásban legyártani. Ez az új rendszer egyaránt képes réz és acélötvözetek precíziós feldolgozására is. Az Orbitec 20 egy teljes mértékben egyedi marófejjel rendelkezik, amely nagy sebességet, nagy pontosságot és kiemelkedő felületi minőséget biztosít még egy ilyen összetett, speciális alkalmazási területen is.

[youtube]8QoWL0E6zn0 [/youtube]

Az új szerszámgép X irányú mozgástartománya 280 mm, U és V irányú mozgástartománya 600 mm, míg a Z tengely mentén 1.230 mm. Az X tengely gyorsmeneti sebessége 15 m/perc, a C tengelyen található orsó pedig 35-600 ford/perc fordulatszámra képes. Az Orbitec 20 alapfelszereltésge továbbá egy NC pozícionáló asztal, melynek paletta mérete 630 x 630 mm. Az asztal maximális terhelhetősége 1.500 kg. A szerszámtár 60 férőhelyes. Opcionális kiegészítőként egy kétpalettás cserélő rendszer is elérhető, ami lehetővé teszi az Orbitec 20 összekapcsolását a Mazak Palletech megoldásával.

forrás: mazak.eu

További információ

YAMAZAKI MAZAK CENTRAL EUROPE s.r.o. Magyarországi Fióktelepének honlapja