Magyar orvostechnikai cégek Kínában

Nemzeti Külgazdasági HivatalÁprilis 17-20. között rendezték meg Shenzenben a CMEF-et, Ázsia legnagyobb orvostechnikai kiállítását. 30 ország több mint 3000 kiállítója vett részt a rangos eseményen. Magyarország először jelent meg kollektív standdal a kiállításon, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával 5 magyar vállalat mutatkozott be.

A kiállításra már az első nap 50.000 szakmai látogató érkezett. A rendezvényen való magyar részvétel célja új disztribútorok felkutatása és már a kiállítás 2. napján alá is írtak egy megállapodást. Ennek eredményeként újabb magyar KKV került be a kínai piacra, ahol már évek óta komoly szereplőnek számít a 77 Elektronika Kft., a Medicor Elektronika ZRt., az Innomed ZRt. és a Diatron Kft.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett kollektív magyar standon 5 magyar vállalat mutatkozott be: a Medicor Elektronika ZRt., a Labtech Kft., a Diagon Kft., a Tensiomed Kft., és a Belux Csoport Kft. A HITA – mint kollektív szervező – az orvostechnikai ágazat egyéb exportőreinek termékeiről is felvilágosítást nyújtott az érdeklődő külföldi disztribútoroknak.

Háttér:Magyarország komoly tradíciókkal rendelkezik az orvosi műszergyártás területén. Az ágazat egyértelműen a külpiacok felé tekint. A vállalatok többsége hazai tulajdonú KKV. A fejlett piacok elöregedő népességének és a feltörekvő piacok dinamikus bővülésének köszönhetően a kereslet folyamatosan növekszik az ágazat termékei iránt. Az egészségipar egyik legdinamikusabban bővülő szektor a világon. Magyarország Kínába irányuló kivitelének növelése összhangban van a kormány keleti nyitást célzó gazdaságpolitikájával. A perspektivikus ágazatban tevékenykedő magyar vállalatok exporttörekvéseinek támogatása továbbra is fontos eleme a HITA tevékenységének.

forrás: HITA