Kitamura Mycenter-4XD

A precíziós vízszintes öttengelyes megmunkáló központok elismert gyártójának számító Kitamura Machinery bemutatta legújabb nagyteljesítményű szerszámgépét, a Mycenter-4XD-t. Ez a gép egy új szintet jelent a rugalmasan használható megmunkáló központok piacán, mivel teljes mértékben a mai üzemek igényeinek kielégítésére lett tervezve.

A Mycenter-4XD méretei magukért beszélnek: a munkaasztal kiterjedése 1270 x 640 mm, az X/Y/Z tengelyek mozgástartományai pedig 1090/610/610 mm. A méretek azonban mit sem érnek sebesség nélkül. A Mycenter-4XD kategóriájának csúcstartói között helyezkedik el 36 m/perc-es X/Y és 30 m/perc-es Z irányú gyorsmeneti sebességével.

Mycenter-4XD

Mycenter-4XD

A szerszámgép szilárdságát és stabilitását a sűrűn bordázott meehanite öntvény ágyazás biztosítja. Ebben helyezkednek el az X, Y és Z tengelyek tömör tömbös megvezetései, melyek kiemelkedő rezgéselnyelő képességükkel javítják az alkatrészeken elérhető felületi minőséget, és hosszabb szerszám élettartamot tesznek lehetővé. A szerszámgép minden csatlakozó felületét kézi hántolással gyártják a tökéletes illeszkedés érdekében.

A nehezen megmunkálható alapanyagok igényeinek figyelembevételével a Mycenter-4XD alapfelszereltsége egy 26 kW-os AC motorral hajtott főorsó, melynek maximális fordulatszáma 12.000 ford/perc. Ez a nagynyomatékú főorsó (170 Nm) számos alapanyag hatékony és rugalmas megmunkálására ad lehetőséget, megőrizve a maximális megmunkálási pontosságot és a szerszámok hosszú élettartamát. További alapfelszereltség a 30 férőhelyes automata szerszámcserélő, amely minimalizálja az üresjáratot és ezzel növeli a rendszer termelékenységét.

A Kitamura-Fanuc 0iMD vezérlővel szerelt Mycenter-4XD rengeteg olyan termelékenység növelő és kényelmi funkcióval érkezik, ami a legtöbb hasonló szerszámgépen már opcionális kiegészítőnek számít.

forrás: kitamura-machinery.com

További információ

Kitamura Machinery hivatalos honlapján.
A Kitamura szerszámgépek magyarországi forgalmazója a TST Machine Kft.