Hyundai WIA többfunkciós eszterga központ

A Hyundai WIA új, többfunkciós eszterga központot mutatott be L2100Y/SY néven, melyet ék típusú Y-tengellyel és BMT 65 (VDI140) revolverrel szereltek fel az összetett maró-esztergáló megmunkálások egy befogásban történő elvégzéséhez. A szinkronizált 210 mm-es főorsó és 160 mm-es mellékorsó (az S jelzésű gépeknél) lehetővé teszi a hengeres alkatrészek elölről és hátulról történő precíziós esztergálását is. A legnagyobb esztergálható átmérő 335 mm, miközben a munkadarab maximális hossza 468 mm lehet.

Hyundai WIA L2100Y/SY

Hyundai WIA L2100Y/SY

Szerkezeti kialakítás

Az új L2100Y/SY eszterga központ kritikus szerkezeti elemeit végeselemes módszerrel tervezték az optimális kialakítás érdekében. A szerszámgépágy alapanyaga meehanite öntvény, ami minimalizálja a deformációt és nagyigénybevételű megmunkálásoknál is megfelelő rezgéselnyelési képességgel rendelkezik. A hőtágulás hatásainak kiküszöbölésére a tengelyeket precíziós, dupla anyás golyósorsókkal szerelték fel. A dupla előfeszítéses kialakítás kiemelkedő pozicionálási és ismétlési pontosságot biztosít, miközben teljesen kiküszöböli a hőtágulásból adódó deformációt. A golyósorsók közvetlenül kapcsolódnak a szervómotorokhoz, így fogaskerekek vagy szíjak hiányában azok visszahatásával sem kell számolni.

Ék típusú Y-tengely kialakítás

Ék típusú Y-tengely kialakítás

Tengelyek és megvezetések

A szerszámgép minden tengelye edzett és köszörült, tömbös kialakítású megvezetéssel rendelkezik a pontos tengelymozgás biztosításának érdekében. Az ék típusú Y-tengely nagyszerű pozicionálási pontossággal rendelkezik, és programozása is igen egyszerű. Az X és Y tengelyek mozgástartománya 210/100 mm. A Z és ZB tengelyek mozgástartománya 580/500 mm. A gyorsmeneti sebességek pedig X/Y/Z irányban rendre 18/12/24 m/perc.

Főorsó és mellékorsó

Az L2100Y/SY főorsójának maximális fordulatszáma 4.500 ford/perc. A fogaskerék áttétel nélküli 210 mm-es főorsót kifejezetten precíziós alkalmazásokhoz tervezték, legyen szó nagysebességű vagy nagyigénybevételű megmunkálásról. A főorsó még a legnagyobb sebességtartományban is minimális zaj és rezgés mellett működik, ami kiemelkedően stabil megmunkálást eredményez.

A C tengellyel ellátott, 160 mm-es mellékorsó akár 0,001°-os indexálásra is képes. Meghajtásáról a B tengely golyósorsója és szervómotorja gondoskodik. A ciklusidők csökkentésének érdekében a munkadarabok akár forgás közben is áthelyezhetők az egyik orsóból a másikba a szinkronizált vezérlés segítségével. Hajtott szerszámmal akár kontúrmarás is megvalósítható a C-tengelyen, így az összetett alkatrészek külső alaksajátosságai is könnyedén kialakíthatók.

Főorsó kialakítás

Főorsó kialakítás

Revolver

Az egy befogásban történő precíziós megmunkálás érdekében a szerszámgép 12 férőhelyes BMT revolverrel rendelkezik. A nagy nyomatékú szervómotor 0,4 másodperces indexálási idővel rendelkezik mindkét irányban. A legújabb generációs BMT revolverekben négy csavar rögzít minden szerszámot, ezzel nagyobb szerszámteljesítmény, és nagyobb szilárdság érhető el.

Vezérlő

Az L2100Y/SY könnyű programozhatóságát a csúcstechnológiás Fanuc 32i/A CNC vezérlő biztosítja, amely 10,4″-os színes LCD kijelzővel és Manual Guide i funkcióval is rendelkezik.

A Hyundai WIA új, többfunkciós eszterga központja elsősorban a kis és közepes vállalkozások számára ideális, de igény szerint akár 24/7-es, folyamatos üzemben is használható.

forrás: hyundai-wiamachine.com

További információ:

A Hyundai WIA magyarországi forgalmazója:

CAPRO Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
H-9371 Vitnyéd-Csermajor 0333/3 Hrsz.
Telefon: +36-30-237 0648
E-Mail: capro@t-online.hu
Web: www.capro.hu

 

Megosztás
[
    ]