GF AgieCharmilles együttműködési megállapodás

A GF AgieCharmilles amerikai részlege együttműködési megállapodást kötött a Virginia állambeli Commonwealth Center for Advanced Manufacturing (CCAM) intézménnyel. Közös munkájuk célja, hogy az új fejlesztések minél hamarabb kikerülhessenek a laborból a kereskedelmi forgalomba.

FO 550 sp

FO 550 sp

A CCAM egy olyan kutatási központ, amely egy fedél alá gyűjti a világ vezető ipari vállalatait, Virginia állam legjobb kutatóegyetemeit, valamint saját mérnökeit és tudósait. A CCAM egyik legfrissebb ipari partnereként a GF AgieCharmilles a felületi megmunkálásokkal és a gyártórendszerekkel foglalkozó fejlesztéseket fogja támogatni. Ezen felül a GF AgieCharmilles egy FO 550 sp tömbös szikraforgácsolót is a CCAM rendelkezésére bocsátott, melyet egy gyártócellába építve fognak használni. Ennek révén az ipari és egyetemi tagok azt remélik, hogy a kutatásokat valódi üzleti előnnyé tudják majd formálni.

Az FO 550 sp a GF AgieCharmilles tömbös szikraforgácsolóinak “Speed Edition” kategóriájába tartozik, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a kiemelkedő felületi minőség megtartása mellett növeljék a termelékenységüket. Ez a szerszámgép kis- és nagy felületegységek esetén is páratlan egyenletességgel képes biztosítani a sima, egyenletesen polírozott felületi minőséget.

Az FO 550 sp legfontosabb tulajdonságai:

  • Dupla hőstabilizáló rendszer, amely maximális pontosságot tesz lehetővé a hőtágulás hatásának kiküszöbölésével.
  • Dinamikus folyamatszabályzás, amely a hatékony megmunkálás érdekében javaslatokat tesz az elektróda-beállításokra.
  • Nagypontosságú C-tengely, amely jelentősen megnöveli a pozícionálási pontosságot.

forrás: sme.org

További információ

A GF AgieCharmilles szerszámgépek hivatalos magyarországi forgalmazója a Galika Szerszámgépek Kft.