Átfogó könyv a fémmegmunkálásról

A Seco Tools kiadásában hamarosan új könyv jelenik meg, amely egy egyedi áttekintést kíván nyújtani a fémmegmunkálásról és az elméletek gyakorlatba való átültetéséről. “Ez az én életem a fémmegmunkálás területén – egy élet munkája, bizonyos értelemben.” – foglalta össze a könyv írója, Jan-Eric Ståhl, aki nem mellesleg a svédországi Lund Egyetem professzora. “A fémmegmunkálással kapcsolatos tudás mindeddig töredezett volt. Ezzel a könyvvel az a célom, hogy ezeket a szálakat összefogjam.”

Jan-Eric Ståhl

Jan-Eric Ståhl

A megjelenő könyv címe Metal Cutting, Theories and Models, amely a kiadás után egyből szerves részévé is fog válni a Seco Technical Education Programmes (STEP) névre hallgató oktatási programnak. “Ez az új könyv lesz a kiegészítő információk forrása” – mondta Patrick De Vos, a Seco Tools vállalati oktatási menedzsere. “Ståhl professzor könyvében a legtöbb fémmegmunkálási modell kísérleti alapokon nyugszik, ugyanakkor a könyv a folyamatok gyakorlati jelentőségét is részletesen tárgyalja.”

A könyv címével azonos elnevezésű új STEP program azoknak a szakembereknek ajánlott, akik magasabb szintre szeretnék emelni a fémmegmunkálással kapcsolatos ismereteiket. “Az elmúlt évek során rengeteg kérdést kaptunk az ügyfeleinktől, akik készen álltak a következő lépésre. Szerették volna mélyebben megérteni a megmunkálási folyamatok hátterét, egy olyan tudományosabb szintre emelkedni, aminek köszönhetően még több költséget spórolhatnak meg, és még termelékenyebbekké válhatnak.” – mondta De Vos.

Ståhl professzor elmondása szerint új könyve inkább elméleti mint gyakorlati. “A könyv a keletkező mechanikai erőkkel és hőmérsékletekkel, valamint a tribológiai folyamatokkal, és ezek kölcsönhatásával foglalkozik. Arra keresi a választ, hogyan lehet ezeket a terheléseket optimálisan kezelni, és ezáltal a legjobb alapanyagot és geometriát megalkotni.”

forrás: edgeupdate.com

További információ

A STEP oktatási programok részletes leírása elérhető a Seco Tools hivatalos honlapján.

Megosztás
[
    ]